US Open

Serena Williams készen áll a következő kihívásra

A hazai közönség előtt szereplő Serena Williams nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen a női egyest, miután magyar idő szerint hétfőre virradóra nagy csatában, három játszmában győzött a fehérorosz Viktorija Azarenka ellen.

"El sem hiszem, hogy én nyertem, nem is készültem beszéddel, mert Viktorija olyan jól játszott" - nyilatkozta a fiatalabbik Williams-lány győzelme után. "A vereségek azok, amik igazán motiválnak - folytatta. - Nagyon dühös voltam a párizsi első fordulós vereség után, talán még soha életemben nem voltam olyan csalódott. Talán ez is segített, hogy újra felpörögjek, egyre többet és többet akartam".

Williams az idei évben viselkedésén is változtatott, ugyanis korábban rendszeresen elveszítette a fejét a pályán, a tavalyi US Open döntőjében például minősíthetetlen hangnemben esett neki a mérkőzésvezetőnek, miután egy lábhibát ítéltek ellene. A mostani fináléban szintén hasonló szituációban találta magát, ám ezúttal teljes nyugalommal vette tudomásul az ítéletet.

"Hosszú idő után az idei az első év, amikor mindig meg tudom őrizni a hidegvéremet. Azt hiszem, most annál az esetnél mindenkinek eszébe jutott a tavalyi döntő, ezúttal azonban csak arra figyeltem, hogy többet így ne rontsak" - elevenítette fel újságíróknak az esetet a versenyző.

"Wimbledonban győzni mindig különleges, de ha a hazádban érsz fel a csúcsra, az egészen félelmetes érzés. És két Grand Slam egy évben...ennél nincs is nagyszerűbb." Serena Wimbeldon és a US Open között az olimpiát is megnyerte, egyéniben és nővérével, Venusszal párosban is. Flushing Meadowsban negyedszer diadalmaskodott.

A hamarosan 31 éves amerikai 15. GS-trófeáját emelhette magasba vasárnap, de még nem gondol a visszavonulásra. "Nem hinném, hogy én vagyok a legnagyobb bajnok. A motivációm nem csökkent, készen állok a következő versenyre."