US Open

Azarenka pár nap múlva már büszke lesz magára

Serena Williams nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen a női egyest, miután nagy küzdelemben, három játszmában győzött a fehérorosz Viktorija Azarenka ellen.

"Serena megérdemelte a győzelmet. Számomra ő a legnagyobb játékos, aki új szintre emelte a teniszt, és ez engem is folyamatosan még jobb teljesítményre sarkall. Megmutatta, hogy egy igazi bajnok, büszke vagyok, hogy mellette állhatok. Ma mindent megpróbáltam, mindent kiadtam magamból, e tekintetben nem lehet hiányérzetem" - nyilatkozta Viktorija Azarenka.

A fehérorosz a döntő szettben 5:4-re vezetett, kiszerválhatta volna a mérkőzést, de hiába, nem tudta kicsikarni a pontot, az amerikai egyenlített. "Nem volt más választása, és valami a fejemben azt súgta, ez fog következni. Talán túl sokat hezitáltam abban a szituációban.De el kell ismernem, hogy Serena elképesztően magas színvonalon teniszezett. Talán én is lehettem volna jobb, de nem gondolom, hogy valamit nagyon elrontottam volna."

Azarenka amellett, hogy elismerte Serena Williams nagyságát, csalódottságát sem palástolta. "Nagyon közel voltam a győzelemhez, és ez így nagyon fájó. Pár nap múlva talán már büszke leszek magamra azért, amit elértem."

A minszki születésű Azarenka a világelsőséggel vigasztalódhat, trónját nem fenyegeti veszély, hétfőn összességében 29. hetét kezdte meg a rangsor élén.