US Open

Murraynek nem okozott gondot Raonic, Kirilenkóék búcsúztatták Williamséket

A papírformának megfelelően a harmadik helyen kiemelt Andy Murray nyerte a US Open nyolcadik játéknapjának utolsó férfi egyes mérkőzését a kanadai Milos Raonic ellen. A női párosok versenyében Marija Kirilenko és Nadja Petrova búcsúztatták a Williams-nővéreket.

Murray és Raonic meccse a nagyszerű fogadójáték és az óriási szervák összecsapása volt, amiből a jóval rutinosabb és sokoldalúbb játékra képes brit jött ki jobban. A kockázatos adogatójátékot így néhány kettős hibát is bevállaló kanadai fogadóként szinte semmit nem tudott felmutatni az egész mérkőzésen, nagyjából minden ötödik labdamenetet tudta megnyerni Murray adogatásánál, így esélye sem volt a győzelemre.

A skót is zárt már jobb mutatóval fogadóként, de ez az az eset, ahol a statisztika kissé eltakarja a meccs valós képét, hiszen szinte nem követett el hibát, a védekezésben nagyon gyenge, viszont hatalmasakat szerváló ellenféllel szemben pedig ennyi bőven elég volt a háromszettes győzelemhez.

Andy Murray üti meg a labdát a Milos Raonic elleni mérkőzésén a nyolcaddöntőben a férfi egyes versenyben a US Openen 2012-ben.

A női páros legnagyobb hétfői meccsén tulajdonképpen papírforma-eredmény született, hiszen a negyedik kiemeltek egy kiemelés nélküli duót búcsúztattak. Csak épp utóbbiak ezúttal a Williams-nővérek voltak, akik eddig 13 Grand Slam-tornát nyertek meg együtt, köztük kétszer a US Opent is. Ezúttal azonban nagyon rosszul kezdtek a londoni olimpia elődöntőjének visszavágóján.

Marija Kirilenko és Nadja Petrova hasonló módon uralták az első játszmát, mint Serena Williams valamivel korábban az Andrea Hlavackova elleni egyes mérkőzését. Saját adogatásaiknál gyakorlatilag nem hibáztak, mindössze két labdamenetet veszítettek el, és fogadóként sem sok teret hagytak ellenfeleiknek. Ennek megfelelően nagyon gyorsan, mindössze 22 perc alatt 6:1-re az övék lett a szett.

A folytatásra már kicsivel jobban felpörögtek az amerikaiak, de még mindig csak közepesen adogattak, a második szerváik mögött pedig gyengén játszottak, így meg kellett szenvedniük a pontjaikért, és egyszer el is vesztették az adogatógémüket.

5:4-nél ugyan volt még esélyük arra, hogy visszafordítsák a meccset, két bréklabdájuk is volt, de az orosz páros kitartott, és be tudta fejezni a találkozót, hogy aztán úgy ünnepeljék a sikert, mintha már megnyerték volna a tornát. Pedig még csak a nyolc között járnak...

US Open
férfi egyes, nyolcaddöntő:
Murray (brit, 3.)-Raonic (kanadai, 15.) 6:4, 6:4, 6:2
Cilic (horvát, 12.)-Klizan (szlovák) 7:5, 6:4, 6:0
Federer (svájci, 1.)-Fish (amerikai, 23.) játék nélkül
Berdych (cseh, 6.)-Almagro (spanyol, 11.) 7:6 (7-4), 6:4, 6:1
 
női egyes, nyolcaddöntő:
Vinci (olasz, 20.)-A. Radwanska (lengyel, 2.) 6:1, 6:4
S. Williams (amerikai, 4.)-Hlavackova (cseh) 6:0, 6:0
Errani (olasz, 10.)-Kerber (német, 6.) 7:6 (7-5), 6:3
Ivanovics (szerb, 12.)-Pironkova (bolgár) 6:0, 6:4
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.