Real Madrid

Papa, vagyis Mourinho hívására azonnal igent mondtam - Essien

Michael Essien magabiztos, úgy véli maga mögött hagyta a sérülésekkel terhelt időszakát és állandó szerepet kaphat új együttesében, a Real Madridban.

Pénteken, az átigazolási időszak utolsó napján a Chelsea egy évre kölcsönadta a Real Madridnak Michael Essient. A 29 éves ghánai játékos átesett az orvosi vizsgálatokon és magabiztosan várja karrierje folytatását.

Essien, Mourinho

"Számos sérülés sújtott a múltban, de most egészséges és erős vagyok - mondta Essien a spanyol riportereknek. - Ha nem lennék rendben, akkor a Real Madrid nem kockáztatott volna. Papa (Daddy), vagyis Mourinho jól ismer engem, annak idején ő vitt a Chelsea-hez és tudja, hogy bárhol bevethet. Csak kapusként nem játszanék. Egyébként minden nagyon gyorsan ment, a hotelben ültem, amikor Papa felhívott és mondta, örömmel látna a Real Madridnál. Soha nem gondoltam, hogy ott köthetek ki, a Chelsea-re fókuszáltam és fogalmam sem volt volt, hogy a Real ajánlatot tett értem. Nekem nem kellett több Mourinho hívásánál. Futballozni akarok és amikor jelentkezett azonnal igent mondtam. Elém jött a reptérre és mindketten örültünk, hogy ismét látjuk egymást."

Mourinho az Anzsi Mahacskalához távozó Lassana Diarra helyére igazolta Essient, aki a 2011/12-es idényben súlyos térdsérülése miatt elvesztette pozícióját a Chelsea kezdőcsapatában.