Skót foci

Közel 50 ezer szurkoló a negyedosztályban

Az 1872-ben alapított skót Rangers FC büszke lehet szurkolóira, akik a klub történetének legnehezebb hónapjaiban is kitartanak a csapat mellett. A gazdasági okok miatt a negyedosztályba (Third Division) sorolt glasgowi egyesület idei első hazai bajnoki mérkőzésén közel 50 ezer néző előtt fogadhatta az East Stirling gárdáját.

Egészen pontosan 49 ezer és 118 drukker váltott jegyet az Ibrox Parkba, ahol szemtanúja lehetett a Rangers 5-1-es győzelmének. A fölényes sikerhez Andy Little három góllal járult hozzá.

"A szurkolók ezúttal is bizonyították szeretetüket, szenvedélyüket és hűségüket klubunk iránt" - mondta meghatottan Charles Green általános igazgató.

A brit futballban legutóbb 1961-ben regisztráltak hasonló nézőszámot egy negyedosztályú összecsapáson. A Crystal Palace-Millwall találkozót 37 774-en látták a helyszínen.

A Rangerst azután sorolták a Premier League-ből a Third Divisionba, hogy a Skót Labdarúgó Szövetség (SFL) által kiírt szavazáson résztvevő klubok nem járultak hozzá a financiális problémákkal küzdő egylet másodosztályú tagságához.