London 2012

Kovács Saroltának még fel kell dolgoznia csalódottságát

Kovács Sarolta csalódott. Egyelőre legalábbis az. A fiatal öttusázóhölgy egészen másképp képzelte el élete első olimpiáját, úgyhogy most kicsit szomorú, kicsit melankolikus, még az a szívélyes fogadtatás sem tudta felvidítani, amellyel a szurkolók a Syma-csarnokban részesítették hétfőn a Londonból hazatérő olimpikonokat még az a tudat sem, hogy egyik számában, az úszásban olimpiai rekordot repesztett.

„Kell egy kis idő, hogy feldolgozzam a történteket. Tudom én, hogy ami nem öl meg, az megerősít, tudom én, hogy tanulnom kell a hibákból, de egyelőre még csak csalódottságot érzek” – idézi a Felix Promotion menedzseriroda közleménye Kovács Saroltát.

S hogy mi volt a baj? Egyelőre nem tudja. Az mindenesetre tény, hogy az olimpia záró napján megtartott női öttusaverseny első számát, vagyis a vívást nagyon elszúrta. „Technikai hiba is volt benne, meg aztán túl görcsös is voltam, talán túlságosan akartam a sikert. A fizikai felkészüléssel nem volt gond, ezt bizonyítja, hogy olimpiai rekordot úsztam, de ez sem segített. Egyszerűen nem jött ki a lépés. Van ilyen, hogy az ember bal lábbal kel fel, de rettenetesen nagy pech, hogy ez pont az olimpián történt, ahol a legjobban meg akartam mutatni, mit tudok. Nehéz lesz ezt feldolgozni, de muszáj, mert a sport már csak ilyen: vannak győztesek és vesztesek, ráadásul a mi sportágunkban nem is igen van lehetőség a javításra... Sajnos...”