London 2012

Olyan team áll mögöttem, ami csak Michael Schumachernek van - Kasza Róbert

  • MTI

Kasza Róbert 12. helyen végzett a férfi öttusázók egyéni versenyében a londoni olimpián, ami után köszönetet mondott az őt segítőknek.

Kasza Róbert fut a férfi öttusázók kombinált számában a 2012-es londoni nyári olimpián, a Greenwich Parkban 2012. augusztus 11-én. A magyar sportoló a 12. helyen végzett. MTI Fotó: Kollányi Péter

Kasza a vívást és az úszást követően egyaránt a hatodik helyen állt a versenyben, majd hibátlanul lovagolt, így negyedikként vágott neki a lövészetekkel kombinált futásnak. Az idén Eb-második Kasza a futást Marosi Ádám előtt kezdte, majd az élmezőnyben futott, és csak azért csúszott vissza, mert a harmadik sorozatban 11 lövés kellett az öt találathoz, így végül a 12. helyen ért célba.

"Nagy feszültség volt bennem, óriási bizonyítási vágy, eddig körülbelül 150 ember előtt versenyeztem mindig, most pedig itt volt 10-20 ezer - mondta Kasza Róbert. - Nehéz éven vagyok túl, kiélezett verseny volt azért, hogy ki utazik az olimpiára, hiszen nagyon jó kis csapatunk van szerencsére. Nagyon sok embernek tartozom hálával azért, hogy itt lehetek, sok mindenen mentem keresztül, és egy olyan kis Forma-1-es team állt mögöttem, amilyen talán csak Michael Schumachert segíti. Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy itt lehettem. Bízom benne, hogy ha még többen mögém állnak, akkor Rióból esetleg még fényesebb érmet tud hazahozni a magyar öttusa-válogatott."

A másik magyar induló, Marosi Ádám bronzérmes lett.