London 2012

Bor Barna a vigaszágon folytatja

A férfi +100 kg-osok mezőnyében az elődöntőbe jutásért rendezett összecsapáson Bor Barna egy yukóval kikapott német riválisától.

A legjobb 16 közé rendezett mérkőzésen a paksiak versenyzője taktikus dzsúdóval múlta felül a holland Luuk Verbijt,  majd a nyolcaddöntőben Afrika bajnoka, a marokkói el-Mehdi Malki ellen lépett tatamira és egy csodás ipponnal abszolválta a találkozót.

Az elődöntőbe jutásért azonban egy igazán nagy falat várt a paksiak dzsúdósára, hiszen a világranglista második helyén álló, a legutóbbi két vb-n második német Andreas Tölzer várt.

A nagy csatát, de kevés akciót hozó öt perc alatt a bírók kétszer is megintették a magyar versenyzőt, így a német rivális egy yukóval megnyerte a mérkőzést.

A vereséget követően Bor a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket, legjobb esetben bronzérmet szerezhet. A magyar dzsúdósra a vigaszágon a brazil Rafael Silva - Bor korábbi paksi edzőtársa - vár. Amennyiben Bor továbbjut, akkor a bronzéremért folytathatja szereplését, ha viszont kikap, a hetedik helyen zár.