London 2012

Karakas Hedvig bírói döntés után a vigaszágon folytatja

Bírói döntés után maradt alul Karakas Hedvig a román Corina Caproiriu-val szemben a női 57 kg-osok negyeddöntőjében, így a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket.

A 22 éves szolnoki születésű dzsúdós a legjobb 16 közé jutásért rendezett mérkőzésen a spanyol Bellorin ellen ipponnal aratott győzelmet, majd a brazil Rafaela Silvát leléptették ellene szabálytalan lábfogás miatt.

Véleményes döntés után került a vigaszágra a magyar versenyző

A legjobb négy közé jutásért rendezett összecsapáson  Corina Caprioriu ellen kellett tatamira lépnie az Újpest versenyzőjének.

Nehezen találtak fogást egymáson a felek, az első két percben nem volt értékelhető akció. Az ezúttal fehér ruhában tatamira lépő Karakas többször próbálkozott ellenfelénél, de sikeres dobást nem tudott csinálni esélyesebb ellenfelénél.

A vb-bronzérmes és Európa-bajnok Corina Caprioriu nem tűnt valami frissnek, így Karakas legtöbbször könnyedén fordult ki az ellene indított akciókból. Nagy küzdelemben telt el az első öt perc, de mivel továbbra is 0-0-t mutatott az eredményt jelző tábla, következhetett a háromperces ráadás.

A hosszabbításban is kiegyenlített harcot láthattunk, a 22 éves magyar versenyző viszont fizikailag jobb állapotban volt. A vége előtt egy perccel Caprioriu veszélyes csípődobás kísérlete után megijedhettünk, de szerencsére a játékvezető nem pontozták a román értéktelen próbálkozását. A hajrában újra Karakas volt az aktívabb, de értékelhető akciót ő sem tudott már csinálni.

A döntés így végül a bírók kezében volt, akik  2-1 arányban a román versenyzőt látták jobbnak.

Karakas Hedvig innentől kezdve a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket, ahol majd az orosz Irina Zabludinával találkozik a legjobb ötbe kerülésért.

 "Nem szoktam a bírói döntéseket kritizálni, ha így döntöttek, a szívük joga" - nyilatkozott Karakas. - "Nehéz volt a román lány ellen dzsúdózni, mert alacsonyabb nálam, s ezért nagyon mélyen dolgozik, jól össze tud zárni."

llés Miklós, Karakas edzője szerint a bírók akár dönthettek volna fordítva is: "Ha Hédit hozzák ki győztesnek, akkor sem érhette volna szó a ház elejét. Az aktuális Európa-bajnok ellen egy kis plusz hiányzott a győzelemhez, nyilván a sérülés is zavarta, de nem akarjuk erre fogni. Ezt a meccset most elfelejtjük, s megyünk tovább a vigaszágra."

A vigaszágon Karakas az Eb-harmadik orosz Irina Zablugyinával találkozik, aki 4-2-re vezet kettejük különpárharcában. Ha a magyar nyer, akkor a bronzéremért küzdhet, ha kikap, akkor hetedikként végez.