London 2012

A negatív tesztek és a magyar hatóságok felmentése sem elegendőek igazamhoz - Kővágó

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése értelmében doppingvétség miatt nem indulhat a londoni olimpián Kővágó Zoltán Európa-bajnoki bronzérmes diszkoszvető. A Londonban is éremesélyesnek számított, 33 éves dobóatléta a Facebookon kommentálta az eseményeket.

A CAS másodfokú döntésében helyt adott a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fellebbezésében foglaltaknak, mely szerint a sportoló megszegte doppingellenes kötelezettségeit, és kivonta magát a doppingellenőrzés alól" - áll a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) csütörtöki közleményében.A MASZ tájékoztatása alapján Kővágó ellen a nemzetközi szövetség, az IAAF indított eljárást korábban, ám a háromtagú független magyar doppingbizottság felmentette a versenyzőt, mivel úgy ítélte meg, hogy nem követte el a "terhére rótt cselekményt", s nem szegte meg doppingellenes kötelezettségeit. A nemzetközi szövetség ezek után fordult a CAS-hoz. Az athéni játékokon ezüstérmes dobóatléta, aki idei eredményei alapján Londonban is éremesélyesnek számított, kétéves eltiltást kapott. A sportdöntőbíróság ítélete jogerős, további fellebbezésre nincs lehetőség.

Kedves Rajongók!

Bizonyára hallottátok mit csináltak velem, és a magyar diszkoszvetéssel. Becsületemre legyen mondva, nem doppingoltam, de úgy látszik a sorozatos negatív tesztek és a magyar hatóságok felmentése sem elegendőek a bizonyításhoz.

Bizonyára az egy évvel ezelőtti nyert per újratárgyalásának semmi köze a most kezdődő olimpiához, és bizonyára ez nem egy megrendezett "hadjárat" ellenem...

Köszönöm mindenkinek szurkolást, sajnálom, hogy csak ennyit tudtam tenni értetek és a hazáért.

Őszinte Tisztelettel

Kővágó Zoltán