London 2012

A VIP páholyok biztosan tele lesznek a megnyitón

  • VNA

A sport világán kívül is érkeznek érdekes és híres emberek a londoni olimpia péntek esti megnyitójára.

A péntek esti londoni megnyitóünnepség kapcsán a szervezők már nagy izgalommal várják a sportolók érkezését. A biztonsági személyzet nagy része azonban nem feltétlenül a felvonuló sportolók, sokkal inkább a VIP páholyokat megtöltő hírességek miatt aggódik. A július 27-én magyar idő szerint este 22.00-kor kezdődő megnyitóra ugyanis a brit fővárosba érkezik többek között Angelina Jolie és Brad Pitt, a német kancellár, Angela Merkel vagy éppen a játékokat megnyitó II. Erzsébet királynő is.

Az érkezési listán 82 államfő, király illetve királynő neve olvasható egyelőre, ez a szám pedig magasabb, mint a pekingi olimpia alkalmával volt. A megnyitón természetesen Vilmos és Harry herceg is jelen lesz, csakúgy, mint Zsófia spanyol királyné, Albert monacói herceg vagy éppen III. Mswati, Szváziföld királya. 

Amíg az Egyesült Államokat a First Lady, Michelle Obama képviseli majd, addig az orosz államfő, Dimitrij Medvegyev személyesen utazik el Londonba, az orosz elnöke, Vlagyimir Putyin ugyanakkor a hírek szerint a megnyitóra nem, de a cselgáncs versenyekre megérkezik majd a brit fővárosba. Állítólag megtiszteli jelenlétével a játékokat az iráni elnök, Mahmud Ahmadinedzsad is, aminek a brit politikusok azért annyira nem örülnek