Kitzbüheli tenisztorna

Kohlschreiber ellen minden perc ajándék lesz - Balázs Attila

Balázs Attila nagy küzdelemben, döntő szett rövidítésben nyert a hazai közönség előtt szereplő Martin Fischer ellen hétfőn a 410 ezer euró összdíjazású kitzbüheli salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Balázs Attila bejutott a nyolcaddöntőbe Kitzbühelben, következő ellenfele az első kiemelt Philipp Kohlschreiber lesz."A második szett elején hullámvölgybe kerültem, egy-két peches gémet buktam, ellenfelem egyre jobban játszott. Szerencsére nem tudta ezt a játékot végig tartani, és döntő szettben vissza tudtam brékelni, majd rövidítésben hozni a meccset" - nyilatkozta a 23 éves teniszező a mérkőzés után a Digi Sportnak.

A selejtezőből feljutott magyar teniszező 2 óra 3 perc alatt búcsúztatta szabadkártyával induló riválisát. "Bennem volt már három meccs, hiszen selejtezőt kellett játszanom, úgy léptem pályára, hogy jobban be voltam ütve, mint az ellenfelem, és ezért egyből én kerültem előnybe az első szettben, ami önbizalmat adott. Ugyanakkor éreztem, hogy ez nem fog végig így menni, és sajnos a második játszma elején fordult a kocka, én kerültem hullámvölgybe."

A döntő szett elején olykor tanácstalannak tűnt Balázs, de 2:3-nál utolérte ellenfelét, amikor egy pazar fonák elütéssel egyenlített, de ami ennél fontosabb, hogy a saját játékához is visszatalált. "Rossz érzés volt, hogy nem jön össze semmi, úgy éreztem, minden ellenem van. A döntő szett közepén azt sulykoltam magamnak, hogy próbáljak minél több labdát visszaütni, és bízni abban, hogy ellenfelem rontani fog."

Balázs a 16 között az első helyen kiemelt német Philipp Kohlschreiberrel találkozik, aki az első körben erőnyerő volt. "Hoztam a kötelezőt, sőt, még talán annál is többet, azzal, hogy négy meccset nyertem. Úgy lépek pályára Kohlschreiber ellen, hogy nincs veszítenivalóm. Megpróbálok felszabadultan játszani, persze biztosan nem lesz könnyű egy ekkora játékos ellen a centerpályán. De megpróbálok lazán teniszezni, nekem minden gém, minden pont, minden perc ajándék lesz."

Kitzbüheli tenisztorna
Hétfői eredmények, 1. forduló:
Klizan (szlovák, 5.)-Thiem (osztrák) 6:1, 3:6, 7:5
Korábban:
BALÁZS ATTILA-Fischer (osztrák) 6:3, 1:6, 7:6 (7-2)
Veic (horvát)-Kavcic (szlovén, 8.) 6:1, 6:2
Volandri (olasz)-Giannessi (olasz) 1:6, 6:4, 6:3