NBA

A Phoenix csapott le a Houstonból elküldött Scolára

Azok után, hogy Steve Nash-t elvesztette, a New Orleans hátvédjét, Eric Gordont pedig nem sikerült megszerezni, megerősítette csapatát a Phoenix Suns együttese. Az arizonai csapat a néhány napja Houstonból amnesztiált argentin erőcsatárt, Luis Scolát szerezte meg.

Scola eddigi pályafutása folyamán 14,5 pontot és 7,7 lepattanót átlagolt az amerikai profi kosárlabdaligában, s egészen jó, 51%-os hatékonysággal tüzelt mezőnyből. A 32 éves argentin kosaras állóképességére sem lehet panasz, hiszen karrierje során a lehetséges 394 mérkőzéséből 386-on pályára lépett, ami egészen meghökkentő, 98%-os arány.

A Phoenix Suns leigazolta a Houston Rockets-től elküldött Luis Scolát

A Phoenix-nél azt várják tőle, hogy tapasztalatát átadja a fiatalabb játékosoknak, s vezére legyen a Steve Nash-t elveszítő, gyökeresen újjáalakuló együttesnek. A Suns már korábban megszerezte az irányító Goran Dragicot Houstonból, s tekintettel arra, hogy ő Scolával jó párost alkotott Texasban, még ebből is profitálhatnak a Phoenix-nél.

Scola megszerzésével párhuzamosan az arizonai klub amnesztiálta bedobóját, Josh Childress-t, aki nem játszott meghatározó szerepet a csapat életében. Amennyiben valamely alakulat megpróbálja őt megszerezni, akkor fizetése a jövőben nem számít bele a Suns fizetési struktúrájába.