Wimbledon

Serena Williams lesz Radwanska ellenfele a döntőben

A wimbledoni nemzetközi teniszverseny női egyesének második elődöntőjében a hatodik kiemelt amerikai Serena Williams a második helyen rangsorolt fehérorosz Viktorija Azerenkával mérkőzött. A találkozót Williams 6:3 7:6 arányban megnyerte, így ő mérkőzhet a lengyel Agnieszka Radwanskával a döntőben.

Serena Williams adogatásával kezdődött a mérkőzés, s bár 15-30-nál azonnal hátrányban volt az amerikai, végül egy hatalmas tenyeres nyerővel és egy ásszal a maga javára fordította a játékot. Azarenka lényegesen könnyebben hozta a sajátját, melyre Serena Williams egy nullára megnyert adogatójátékkal válaszolt. Az első szorosabb gém a negyedik volt, amikor az amerikai egy erőteljes fonák nyerőt is ütött, de breaklabdát még ekkor sem láthatott a közönség.

Ahogy azt előre sejteni lehetett, az adogatójátékok uralták a meccset, Williams például öt játék után már négy ásszal rendelkezett. Annak, hogy a szervák nem forogtak veszélyben, két oka volt: Williams a pazar nyerők ellenére túl sokat hibázott Azarenka adogatásánál, a fehérorosz játékából pedig hiányzott az átütőerő fogadóként. A nyolcadik gémben Williams már sokkal stabilabb volt: 15-40-nél két breaklehetőséghez jutott, s már az elsőt értékesítette kiszorított helyzetből egy fonák nyerővel. 5-3-nál nem okozott neki gondot az, hogy kiszerválja a játszmát. Azarenka alig nyert pontot Williams szerváinál, az amerikai pedig egészen meghökkentő módon nyolc ászt és húsz nyerőt ütött az első játszmában.

A második játszmára már egy jóval harcosabb Azarenka érkezett Wimbledon gyepére. Első adogatójátékát 15-30-ról hozta, majd első ízben egyenlőig is eljutott Williams szervájánál. Többre azonban ennek ellenére sem futotta erejéből: második adogatójátékában kettőshibát is ütött, s 1-2-nél már ismét breakhátrányban volt, miután Williams egy óriási tenyeres kereszttel rukkolt elő.

Serena Williams legyőzte Azarenkát a wimbledoni elődöntőben

Ugyan a fehérorosz teniszező továbbra sem adta fel, nem sok lehetősége volt a zárkózásra: Williams a szervájával mindig kihúzta magát a csávából amikor kellett, 2-1-nél egyenlő állásnál zsinórban kettőt ütött belőle. 3-2-nél azonban hibázni kezdett az amerikai, két tenyerest is elrontott, s Azarenka először a mérkőzés folyamán breaklabdához jutott. Vajon mi következett? Igen. Williams ászt ütött - a tizenötödiket. Ezt követően azonban újabb hibákat követett el, Azarenka először breakelt, s egyenlített.

Williams azonban nem esett kétségbe előnye elvesztése után, s a mérkőzés egyik leghosszabb labdamenetét követően breaklabdához jutott, melyet azonban nem tudott kihasználni. 4-3-nál előszor vezetett Azarenka egy szetten belül, amit egy hatalmas 'Come on'-nal konstatált. Játéka sokkal magabiztosabbá vált, s a rövidítésig ez ki is tartott. Itt furcsa módon egészen 6-5-ös Williams vezetésig nem volt mini-break, s utána sem, mert az amerikai egy átemelést hosszúra ütött. A következő labdamenetben azonban Azarenka a hálóba püfölt egy fonákot, majd Williams egy ásszal lezárta a meccset. A fináléban a korábban diadalmaskodó Agnieszka Radwanska lesz Serena Williams ellenfele.

Wimbledon
Női egyes elődöntő
Serena Williams (amerikai, 6.)-Azarenka (fehérorosz, 2.) 6:3 7:6(6)