Wimbledon

Murrayt LeBron James példája inspirálja

A britek örök teniszreménysége, Andy Murray csütörtökön elődöntőbe jutott az angol nyílt teniszbajnokságon. A 25 éves versenyző a döntő kapujában arról beszélt, hogy az amerikai kosaras, LeBron James idei diadalmenete ad neki erőt.

A britek örök teniszreménysége, Andy Murray csütörtökön elődöntőbe jutott az angol nyílt teniszbajnokságon.

Murray Wimbledonban már ötödször jutott a legjobb négy közé, de ennél előrébb eddig még nem végzett a füves szentélyben. A Roland Garroson tavaly szintén elődöntős volt, az Australian Openen (2010, 2011) és a US Openen (2008) "ezüstérmesként" zárt. A nagy áttörés talán a hazai pályán jöhet el, és Fred Perry után 76 évvel ismét Grand Slam-győztest ünnepelhet Nagy-Britannia. Murray a David Ferrer elleni negyedöntős győzelem után arról beszélt, hogy LeBron Jameshez tudná hasonlítani magát.

"Fantasztikus kosaras, és annyiszor állt közel a győzelemhez. Végül idén nagy sikert aratott (bajnok lett a Miamival és a döntő MVP-je - a szerk.). Nekem, mint kosárrajongónak igazi öröm volt ezt végignézni. Én is hasonló helyzetben vagyok, már többször voltam karnyújtásnyira a győzelemtől, de eddig nem értem el a célom. Rá (Jamesre) sokan azt mondták, sosem fog nyerni semmit. Hogy az eddigi döntőkben nem a legjobbját nyújtotta. És idén... mindenki láthatta, mit produkált a rájátszásban majd a nagydöntőben. Vannak olyan sportolók, akiknek egy kicsit több idő kell az áttöréshez."

Murray pénteken a francia Jo-Wilfried Tsongával csap össze az elődöntőben. A másik ágon a világelső Novak Djokovics és a hatszoros győztes Roger Federer találkozik.