Wimbledon

Serena Williams búcsúztatta a címvédőt

Elsőként jutott a wimbledoni nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe a hatodik helyen kiemelt Serena Williams, miután két játszmában búcsúztatta a címvédő Petra Kvitovát. Az amerikai teniszezőnő a januári Australian Openen már az első, a májusi Roland Garroson pedig a negyedik fordulóban búcsúzni kényszerült, Wimbledonban azonban a döntőbe jutásért meccselhet.

Amint azt a mérkőzés előtt megtippeltük, Serena Williams túl nagy falatnak bizonyult a címvédő Petra Kvitová számára a wimbledoni nyílt teniszbajnokság keddi negyeddöntőjében. Az amerikai teniszezőnő nyolcaddöntős mérkőzésével ellentétben ezúttal a centerpályára kapott beosztást, ahol kiváló adogatójátékával fél óra alatt megnyerte az első játszmát 6:3-ra. A második szettre magához tért a világranglista negyedik helyén álló cseh Kvitová, 5:4-es vezetésénél játszmalabdája is volt, a fontos pontot azonban nem sikerült megnyernie, így Williams szoros csatában 7:5-re fordított és megnyerte a meccset.

Serena Williams Wimbledonban

A 13-szoros Grand Slam-győztes és 4-szeres wimbledoni bajnok Serena Williams az elődöntőben a Viktorija Azarenka (fehérorosz, 2.)-Tamira Paszek (osztrák) összecsapás győztesével találkozik majd.