Wimbledon

Azarenka lesz Serena Williams ellenfele a döntőbe jutásért

Viktorija Azarenka lesz Serena Williams ellenfele az angol nyílt teniszbajnokság elődöntőjében, miután a fehérorosz teniszezőnő a legjobb nyolc között két játszmában búcsúztatta osztrák riválisát, Tamira Paszeket. Az idei Australian Open győztese így 2011 után ismét a döntőbe jutásért léphet pályára Wimbledonban.

2011 után ismét elődöntőt játszhat Wimbledonban a világranglista második helyén álló Viktorija Azarenka. Az idei Australian Open nyertese a kedd délután kezdődő, majd az esőszünet miatt késő este befejeződő negyeddöntőben az osztrák Tamira Paszek ellen lépett a center pálya gyepére. Miután a fehérorosz teniszezőnő a legjobb 16 között alig több mint egy óra alatt elintézte a korábbi világelső Ana Ivanovicsot, gyakorlatilag kipihenve vághatott neki az előző körben az olasz Roberta Vincit búcsúztató Paszek elleni párharcnak.

Viktorija Azarenka Wimbledonban

Az első játszmában Azarenka hibátlan adogatójátékának köszönhetően még gyorsabban nyerhetett volna, de hat bréklabdájából csupán egyet tudott értékesíteni. A 22 esztendős fehérorosz versenyző végül 46 perc alatt aratott 6:3-mas győzelmet. A második szettre feljavult Paszek teljesítménye, nagyobb hatékonysággal szerzett pontot első adogatásaiból, és kevesebbet hibázott fogadójátéka során. A 6:6-os döntetlen után következő rövidítésben azonban megint Azarenka koncentrált jobban, és 7-4-es tie-break győzelemmel bebiztosította továbbjutását.

A második helyen kiemelt teniszezőnő ellenfele a döntőbe jutásért a 13-szoros Grand Slam-győztes, négyszeres wimbledoni bajnok amerikai Serena Williams lesz.

Az esőzés miatt többször félbeszakadt, majd a csapadék elől a centerpályára menekített Agnieszka Radwanska-Marija Kirilenko mérkőzésen a harmadik helyen kiemelt lengyel versenyző közel háromórás csatában 7:5, 4:6, 7:5-re győzött orosz riválisa ellen.

Wimbledon
Negyeddöntő - keddi eredmények
Nők
Azarenka (fehérorosz, 2.)-Paszek (osztrák) 6:3, 7:6 (7-4)
A. Radwanska (lengyel, 3.)-Kirilenko (orosz, 17.) 7:5, 4:6, 7:5
Kerber (német, 8.)-Lisicki (német, 15.) 6:3, 6:7 (7-9), 7:5
S. Williams (amerikai, 6.)-Kvitova (cseh, 4.) 6:3, 7:5
 
Az elődöntő párosítása
Kerber (német, 8.)-A. Radwanska (lengyel, 3.)
S. Williams (amerikai, 6.)-Azarenka (fehérorosz, 2.)