Zalaegerszeg

Preisinger Sándor lesz a ZTE vezetőedzője, Mészáros Ferenc szakmai igazgatóként dolgozhat

megosztom

Struktúraváltásra kerül sor az OTP Bank Ligától sereghajtóként búcsúzó ZTE FC szakmai vezetőségében - adta hírül a klub hivatalos honlapja. Az egyebek mellett a játékospolitika irányításáért is felelős szakmai igazgató a korábbi pécsi tréner, Mészáros Ferenc lesz, a csapat közvetlen szakmai irányítását pedig Preisinger Sándor vezetőedző végzi majd a következő szezonban.

Ma délután sajtótájékoztatót tartottak Zalaegerszegen, melynek során bejelentették, hogy az OTP Bank Liga 2011/2012-es szezonját sereghajtóként befejező ZTE FC vezetőedzője Preisinger Sándor lesz, szakmai igazgatóként pedig a Pécs korábbi trénere, Mészáros Ferenc dolgozik majd a másodosztályba zuhanó együttesnél.

"A szakmai vezetésben struktúraváltásra kerül sor, hiszen szakmai igazgató kerül kinevezésre Mészáros Ferenc személyében" - áll a klub közleményében.  "Az ő feladata többek között a játékospolitika irányítása lesz. A csapat közvetlen szakmai irányítását Preisinger Sándor vezetőedző fogja végezni. A szakmai stábban további változások várhatóak még. Az új szakmai igazgató és a vezetőedző is egyetértett abban, hogy mindenképpen olyan játékosokat szeretnének igazolni, akik mentálisan erősek és akarják a feljutást. A szakmai stáb 2+2 éves szerződést kötött, cél az NBI-be visszakerülés. A keretet tapasztalt, NBI-es múlttal rendelkező - zömében magyar - játékosok és fiatalok fogják alkotni, a tárgyalások a háttérben már zajlanak, remélhetőleg a héten már konkrét igazolásokról is beszámolhatunk."


Legutóbb 2002-ben került sor felújításra a ZTE Arénában

Nagy Ferenc, a klub elnöke a mai sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a következő évi TAO-pályázatban a stadionnal kapcsolatos fejlesztések is benne voltak, többek közt új öltözők kialakítása, "a fejépület befejezése", valamint a teljes gyepszőnyeg cseréje. A munkálatokhoz az Önkormányzat elvi hozzájárulását adta, most azonban kiderült, hogy a beruházáshoz szükséges önrészt a város jelenleg nem tudja biztosítani. A klub szoros együttműködésre törekszik a várossal, ezért további tárgyalások várhatóak a TAO-pályázat ügyében. Nagy Ferenc azt is elárulta, hogy a befektetői tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre.

A kinevezett vezetőedző, Preisinger Sándor Zalaegerszegen született, játékos pályafutását a ZTE színeiben kezdte. Az 1993/94-es szezonban 21 gólt szerzett az NB II-ben, mellyel feljutáshoz segítette a zalai együttest. Első élvonalbeli idényében ismét 21-szer talált az ellenfelek kapujába, ez pedig gólkirályi címet eredményezett számára. Később az MTK, a Sopron, a Haladás, a Győri ETO és a Nyíregyháza Spartacus csapataiban is megfordult, a magyar válogatottban pedig öt alkalommal szerepelt. A 38 esztendős korábbi csatár első edzői megbízatása során a ZTE II gárdáját irányította, mellyel az elmúlt szezonban az NB III Bakony csoportjának hetedik helyén végzett.

A szakmai igazgatóként tevékenykedő Mészáros Ferencnek idén áprilisban kellett távoznia a Pécs vezetőedzői posztjáról. A 48 éves szakember a baranyai együttest 2011 nyarán az NB II Nyugati csoportjából az élvonalba kormányozta.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

 

 

 

megosztom