London 2012

Beckham és az Eb-ről lemaradó Lampard is ott van a bő olimpiai keretben

Egybehangzó helyi sajtóinformációk szerint a világszerte az egyik legismertebb és legnépszerűbb brit labdarúgót, David Beckhamet is nevezték a londoni olimpiára.

Stuart Perace, a házigazdák olimpiai válogatottjának szövetségi kapitánya pénteken küldi el a bő, 35 fős névsort a nemzetközi szövetségnek (FIFA), a keretet július 6-ig kell 18 fősre szűkítenie. Bár hivatalos megerősítés egyelőre nem történt, a brit sajtó tudni véli, hogy Beckham mellett Ryan Giggs, Craig Bellamy (mindketten walesiek), Rio Ferdinand és Frank Lampard neve is szerepel a listán. Mint köztudott, Nagy-Britannia közös, összenemzeti csapattal indul az olimpián, a 18 fős együttesben három túlkoros szerepelhet.

Lampard sérülés miatt nem játszhat a ma kezdődő Európa-bajnokságon, az olimpián "vigasztalódhat", Ferdinand nem kapott meghívót Roy Hodgsontól.

Beckham nem titkolja, hogy nagy álma teljesülne azzal, ha pályára léphetne az ötkarikás tornán szülőhazájában. Májusban Sebastian Coe szervezőbizottsági elnök és Anna hercegnő oldalán vitte Görögországból Angliába az olimpiai lángot, és ő gyújtotta meg az első fáklyát brit földön.

A londoni olimpián a házigazda britek július 26-án kezdenek az Old Traffordon, Beckham volt klubjának, a Manchester Unitednek az otthonában.