Real Madrid

Mourinho két évvel meghosszabbította szerződését

A spanyol bajnok hivatalos honlapján jelentette be, hogy portugál szakvezetője további két évvel megtoldotta érvényben lévő szerződését.

Mourinho hosszabb távra rendezkedik be a spanyol fővárosba?

A 49 éves szakembernek 2014. június 30-ig volt megállapodása a királyi gárdával, most ezt írták át 2016-ig szóló együttműködésre.

A "Special One" 2010 nyarán tette át székhelyét Milánóból Madridba, ahol két év alatt egy Király Kupát és egy spanyol bajnoki címet szerzett a csapattal, ezenkívül mindkét idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjéig menetelt csapatával.

A Real Madrid az idei évben szinte minden létező rekordot megdöntve fennállása 32. bajnoki aranyérmét szerezte meg, megszakítva ezzel a Barcelona három éve tartó dominanciáját.

Mourinho ezzel a negyedik olyan tréner lett a futballtörténelemben, aki négy különböző országban is megnyerte csapataival a pontvadászatot. Korábban ez az olasz Giovanni Trapattoninak, az osztrák Ernst Happelnek valamint a jugoszláv Tomiszlav Ivicsnek sikerült.

A portugál tréner korábban hazájában az FC Portóval (2003, 2004), Angliában a Chelsea-vel (2005, 2006), Olaszországban pedig az Internazionaléval (2009, 2010) szerzett bajnoki címet.