Átigazolás

Drogba már vasárnap elköszönt csapattársaitól a Chelsea-nél

  • MTI
megosztom

Elhagyja a Chelsea labdarúgócsapatát Didier Drogba, aki a Bayern München ellen megnyert szombat esti Bajnokok Ligája-döntő hőse volt.

A 34 éves elefántcsontparti támadó a France Football című szaklap kedden megjelenő számának úgy nyilatkozott, hogy vasárnap már közölte is távozásának tényét a társaival.

"A következő szezonban már nem leszünk együtt" - fogalmazott a csatár, aki 2004 óta erősíti a londoni Kékeket.

Hangsúlyozta: mindenképpen személyesen akarta közölni döntését játékostársaival.

Didier Drogba gólöröme a Bayern München-Chelsea Bajnokok Ligája-döntőben fejelt gólja után 2012-ben.

"Egy kicsit azonban elérzékenyültem, folytak a könnyeim. Bár már három éve mondom, hogy el akarok menni, nehéz felfogni, hogy tényleg vége. Az azonban biztos, hogy nem akarok a kispadon ücsörögni, ha a klub úgy dönt, hogy új csapatot épít" - mondta Drogba.

Hogy hova igazol, arról nem árult el semmit.

"Felkészülök arra, hogy ugrok egyet az ürességbe, az ismeretlenbe. Egy új kaland lesz" - fűzte hozzá.

A brit média már hosszú ideje a Shanghai Shenhua együttesével hozza összefüggésbe a nevét, játékosedzőként ott tevékenykedik korábbi csapattársa, a francia Nicolas Anelka.

Bruce Buck, a Chelsea elnöke a BL-döntő után azt mondta: a héten leülnek tárgyalni Drogba menedzserével. A helyi újságok úgy tudják, hogy a játékos kétéves szerződéshosszabbítást szeretne, a klub viszont csak egyévest ajánlott neki.

Drogbát még Jose Mourinho hozta a csapathoz 2004-ben, Marseille-ből. A Chelsea-vel háromszor (2005, 2006, 2010) lett bajnok, négyszer FA Kupa-, kétszer pedig Ligakupa-győztes. 2007-ben és 2010-ben a Premier League gólkirálya volt.

megosztom