Női kézilabda

Távozik a szekszárdi elnökség

  • MTI
megosztom

Lemondott az NB I-es női kézilabda-bajnokságban szereplő szekszárdi UKSE elnöksége - erősítette meg csütörtökön a Tolnatáj TV információját az MTI-nek a klub elnöke.

"Úgy gondoljuk, hogy egy új elnökség meg tudja oldani az előttünk álló problémákat" - mondta Varga Jenő, hozzátéve, hogy a gazdasági válság a "klub néhány támogatóját megrázta".

A Tolnatáj TV szerdai beszámolója szerint a klub több játékosnak is tartozik, és előfordult, hogy egyes játékosok három hónapig nem kapták meg járandóságukat. A helyi tv azt is közölte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) "inkasszózta" a klub számláját.

A klubelnök erre reagálva elismerte, hogy a bérekben vannak elmaradások.

"Egy-két hónapos csúszás van, de ezzel nem vagyunk egyedül az NB I-ben" - jegyezte meg. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy a NAV zárolta volna az UKSE számláját.

Az elnök azt is elmondta: az UKSE célja változatlanul az, hogy a női kézilabdacsapat biztosan benn maradjon az NB I-ben.

Az együttes a 12 csapatos bajnokság alapszakában az utolsó helyen végzett, a 9-12. helyért folyó alsóházi rájátszásban legutóbb hazai pályán legyőzte a Budapest Bank-Békéscsaba csapatát.

Varga Jenő tájékoztatása szerint az egyesület május 17-én tart tisztújító közgyűlést.

megosztom