Asztalitenisz

Lovasnak szombaton sem sikerült a kvótaszerzés, vasárnap még van esélye

  • MTI
megosztom

Lovas Petra az előző naphoz hasonlóan szombaton is kikapott a minitorna elődöntőjében az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, így egyelőre nincs kvótája a londoni játékokra.

A magyar játékos ezúttal az osztrák színekben szereplő Li Qiangbingtől szenvedett vereséget öt játszmában. A vasárnapi zárónapon még lesz egy 16 fős kieséses viadal, ahonnan további hárman ötkarikás indulási joghoz jutnak, de - ahogy Barsai Emese, a hazai szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta - az csak később dől el, hogy Lovas egyből ott lehet-e azon a táblán, vagy szombaton este még játszania kell a bejutásért.

Csakúgy mint pénteken, szombaton is négy, kieséses rendszerű minitornát rendeznek mindkét nemnél, ezek győztesei estére londoni kvótát szereznek. Most csupán heten vannak egy-egy táblán, mivel azoknak a játékosoknak, akik elvesztették a pénteki döntőt (köztük van Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám is), csak a legjobb négy között kell bekapcsolódniuk a küzdelembe.

A luxembourgi viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári játékokra. Kosiba és Zwickl Dániel 15 órakor lép asztalhoz csoportja elődöntőjében, míg Pattantyús Ádám 15:45 órától játszik a W jelű hetes ugyanezen szakaszában.

Asztalitenisz
Olimpiai selejtezőtorna
nők:
U csoport:
Elődöntő:
Li Qiangbing (osztrák)-Lovas Petra 4-1
Negyeddöntő:
Lovas-Zhu Fang (spanyol) 4-1
 
férfiak:
V csoport:
negyeddöntő:
Kosiba Dániel-Liam Pitchford (brit) 4-1

 

megosztom