Asztalitenisz olimpiai selejtező

Kosiba és Pattantyús nagy csatában kikapott

  • MTI
megosztom

Kosiba Dániel és Pattantyús Ádám is nagy csatában, hét szettben szenvedett vereséget szerda esti találkozóján az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, ezzel együtt - hasonlóan az első győzelmét begyűjtő Zwickl Dánielhez - megőrizték az esélyüket a legjobb 32 közé jutásra.

Amennyiben a csütörtöki folytatásban megnyerik meccsüket, továbblépnek. A viadalon mindkét nemnél 11-11 kvótát osztanak ki a nyári, londoni játékokra.

Eredmények:
Férfiak:
P csoport:
Mihai Bobocica (olasz)-Kosiba Dániel 4-3
Korábban:
Kosiba-Admir Duranspahic (bosnyák) 4-0 - játék nélkül
Kosiba-Traian Ciociu (luxemburgi) 4-0
Az állás: 1. Kosiba 5 pont/3 mérkőzés, 2. Daniel Gorak (lengyel) 4/2, 3. Bobocica 4/2, 4. Ciociu 3/3, 5. Duranspahic 0/2
 
C csoport:
Marcos Freitas (portugál)-Pattantyús Ádám 4-3
Korábban:
Pattantyús-Aleksandr Smirnov (észt) 4-1
Az állás: 1. Freitas 4 pont, 2. Pattantyús 3, 3. Lubomir Pistej (szlovák) 3, 4. Smirnov 2
 
I csoport:
Zwickl Dániel-Lauric Jean (belga) 4-0
Korábban:
Joao Monteiro (portugál)-Zwickl 4-0
Az állás: 1. Monteiro 4, 2. Kou Lei (ukrán) 3, 3. Zwickl 3, 4. Jean 2
 
Korábban:
Nők:
F csoport:
Lovas Petra-Aszja Kaszabova (bolgár) 4-1
A csoport harmadik tagja a brit Joanna Parker, vele csütörtökön csap össze Lovas.
 
Szerdán és csütörtökön, a verseny első szakaszában mindkét nemnél 16 csoportban körmérkőzést vívnak egymással a játékosok. A csoportok első két-két helyezettje jut a második szakaszba, ahol a négy, egyenként nyolcfős csoportban egyenes kieséses minitornát rendeznek, s ezek győztesei pénteken estére már kvótások lesznek. Szombaton újabb minitornák következnek - négy, egyenként hétfős csoportban, ahol az előző szakasz döntőinek vesztesei csak a legjobb négy között kapcsolódnak be -, s újabb négy győztest avatnak, egyben további négy londoni induló kilétére derül fény. A fennmaradó három kvótáról vasárnap, a zárónapon születik döntés: 16 játékos kieséses rendszerben küzd majd, s a harmadik helyért is rendeznek mérkőzést.

 

megosztom