Szabadidősport

Országos versenysorozat indul a tenisz népszerűsítésére

A szabadidős-társasági teniszélet népszerűsítésére indul országos versenysorozat Erdért-ATT elnevezéssel. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával nevezési díj nélkül indulhatnak az amatőr versenyzők tudásuknak megfelelően különböző kategóriákban.

Az amatőr tenisz népszerűsége hazánkban egyre jobban megközelíti a kiemelt sportágakét. Az Amatőr Teniszezők Társasága versenysorozat négy éve sikeresen járul hozzá, hogy az egyik legkedveltebb szabadidős sporttá váljon.

Az Erdért-ATT szabadidős versenysorozat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság Sportszakmai Főosztály Szabadidő-, Diák- és Fogyatékosok Sportja Osztály támogatásával valósul meg. Továbbá az esemény rangját az is emeli, hogy a Magyar Tenisz Szövetség, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség védnökséget vállal a sportesemény-sorozatra erkölcsi és szakmai felügyeletükkel támogatva, segítve az amatőr és szabadidős teniszezők szervezett formában történő sportolási, versenyzési lehetőségét.

Ingyenes részvétel az alábbiak szerint lehetséges: ingyenesen vehet részt az ATT Tour versenyein az a szabadidős teniszező, aki semmilyen hivatalos teniszversenyen (házibajnokságok kivételével), csapatbajnokságokban eddig nem versenyzett még. Nem volt és jelenleg sincs nyilvántartása a hazai versenytenisz életben, beleértve az MTSZ/megyei bajnokságait, a BTSZ csapatbajnokságát, illetve a veterán versenyeket is. Nem rendelkezik edzői, oktató minősítéssel, továbbá a résztvevő csak magyar állampolgár lehet. A szervezők az MTSZ, BTSZ nyilvántartását tekintik hivatalos forrásnak. A részvételhez regisztrációs is szükséges, mely az ATT Tour - www.simontenisz.eoldal.hu honlapján tehető meg.

A következő kategóriákban lehet díjtalanul nevezni: női-férfi egyéni, 18 év alatti, 45 év feletti. Az egyes kategóriákban egyéni-, páros-, vegyes páros versenyek is lesznek. Illetve lehetőség van céges csapatok, a játéksorozatra összeállt csapatok közötti bajnokságára is az összes kategóriában.

A legjobbak értékes díjakat nyerhetnek, és lesz különdíj az összes versenyen legjobb eredményt elért játékosnak, illetve ajándékot kapnak azok, akik valamennyi rendezvényen részt vesznek.

A játék iránt érdeklődők ingyen oktatást, mozgáskoordinációs segítséget is kaphatnak, valamint lehetőség lesz a legjobb amatőr versenyzők mérkőzéseit is megtekinteni.

Az ATT azzal is hozzájárul a játéksorozat sikeréhez, hogy azonos időben rendezi meg saját bajnokságát, így a résztvevők megismerhetnek a tapasztalt amatőr versenyzőket, megnézhetik küzdelmüket, tanácsot kérhetnek saját tudások fejlesztésére.

A játéksorozat versenyein díjtalan egészségfejlesztési tanácsadás, egészséges életmóddal kapcsolatos bemutatók is lesznek, valamint ismert művészek, élsportolók is tiszteletüket teszik.

Az esemény legközelebbi időpontjai:
2012. április 14-15.: BP. Soroksári TeniszTanoda, Homokszem utca
Nevezési határidő: szombat és vasárnap 08:45-ig.
 
2012. április 21-22.: Építők Népligeti szabadtéri pályák, Budapest, Népliget, Vajda Péter u.
 
További tervezett helyszínek és időpontok:
Április 28-29.: Gödöllő
Június 2-3.: Salgótarján
Június 9-10.: Bp. Soroksár
Június 16-17.: Szeged
Június 23-24.: Gödöllő

A rendezvények végleges időpontjai és részletes tájékoztató az ATT Tour - www.simontenisz.eoldal.hu honlapjain, illetve a „Szeretem a teniszt” Facebook oldalon olvasható, és ahol a regisztrációs lap is kitölthető.