Utánpótlás

Hatalmas lehetőség előtt az U17-es válogatott

U17-es labdarúgó-válogatottunk pénteken kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki elitkörben.

U17-es labdarúgó-válogatottunk pénteken kezdi meg szereplést az Európa-bajnoki elitkörben.

U17-es együttesünk pénteken a belgák ellen lép pályára a hazai rendezésű Eb-elitkör első játéknapján, majd vasárnap a walesiekkel, jövő szerdán pedig az oroszokkal mérkőzik meg a válogatott. A torna győztese vesz részt májusban, Szlovéniában a nyolc csapatos Eb-döntőben.

"A heti edzéstervet az első napon elvégzett felmérések eredményei alapján pontosítottuk, hogy az utolsó napokban mindenki a számára megfelelő munkát végezhesse el - mondta az első keddi edzést követően Pisont István az mlsz.hu-nak. - Köszönet illeti a klubedzőket, akik végig partnerek voltak a felkészülés során, és nagy részük volt abban, hogy jó fizikális állapotban érkeztek Telkibe a focisták. Erre szükség is lesz a tornán, hiszen három mérkőzést játszunk öt nap alatt, ezért kulcsfontosságú, hogyan tudjuk beosztani az erőnket. Ezekben a napokban azért dolgozunk, hogy az első mérkőzésen már mindenki a lehető legjobb formában, tökéletesen felkészülten lépjen pályára."

A válogatott idén két felkészülési mérkőzést játszott szlovák klubcsapatok ellen, míg az elmúlt másfél évben összesen harminckét alkalommal lépett pályára. A szakmai stáb a nemzetközi meccsek tapasztalatai alapján alakította ki azt a 22 fős keretet, amely a hét első felében együtt gyakorol Telkiben, majd 18 főre fogyatkozva megkezdi a szereplést a viadalon.

"A másfél év alatt lejátszott harminckét mérkőzés alatt összeszokott a csapat, rengeteg tapasztalatot szereztünk, és miután viszonylag állandó kerettel dolgoztunk, mostanra mindenki tisztában van saját egyéni feladatával és a csapatjátékunkkal is - tette hozzá a szövetségi edző. - Éppen ezért nem éreztük hátrányát annak, hogy idén csak két edzőmeccsünk volt, a tervezett szakmai munkát így is elvégeztük, a játékosok nyugodtan készülhettek klubjaikban a soros feladatokra. Mindenki jól tudja, hogy óriási lehetőség előtt áll, a játékosoknak felnőtté válásuk előtt hatalmas lökést adhatna, és későbbi karrierjüket is nagyban meghatározhatná, ha sikerülne kivívniuk az Európa-bajnoki szereplést."

Az elitkör programja:
Március 23., péntek:
Magyarország-Belgium 15.00, Telki
Oroszország-Wales 15.00, Tatabánya
 
Március 25., vasárnap:
Magyarország-Wales 15.00, Telki
Belgium-Oroszország 15.00, Tatabánya
 
Március 28., szerda:
Magyarország-Oroszország 15.00, Telki
Belgium-Wales 15.00, Tatabánya