London 2012

A kardozó Benkó Réka a zónaversenyen szerezhet kvótát

  • MTI
megosztom

Benkó Réka nem tudott olyan eredményt elérni szombaton a moszkvai női kard Grand Prix-n, hogy a kvalifikációs ranglistáról olimpiai kvótához jusson, így áprilisban az európai zónaversenyen harcolhatja ki a londoni részvétel jogát.

A jelenlegi legjobb magyar női kardozónak volt esélye arra, hogy az utolsó selejtezős versenyen kiemelkedő eredménnyel előrelépjen a sorrendben, és ezzel biztosítsa helyét az olimpiai mezőnyben, de a 64-es táblán, az első fordulóban 15-11-es vereséget szenvedett az orosz Szofija Velikajától.

"Volt esélye rá, hogy továbbjusson, ha egy kicsit okosabban vív, legyőzhette volna Velikaját" - mondta az MTI érdeklődésére Kovács Tamás szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy így utolsó lehetőségként marad a zónaverseny, melyen tíz induló lesz és az első négy között kell végezni a kvótáért. Erre a viadalra - a nemzetközi szövetség (FIE) honlapja szerint - április 21-én és 22-én kerül sor Pozsonyban. Az utolsó kvalifikációs lehetőséggel azon országok egy-egy képviselője élhet, amelyek addig még nem szereznek indulási jogot az adott szakágban.

Kovács Tamás a férfi csapatok moszkvai versenyét illetően elmondta, hogy a sorsolás alapján a magyarok a franciákkal kezdenek vasárnap. Ha győznek, olimpiai résztvevők, ha nem, meg kell várni, melyik válogatott hol végez.

megosztom