Női kézilabda BL

Egy győzelemmel az elődöntőbe juthatnak Görbicz Anitáék

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC együttese péntek este a dán FC Midtjylland otthonában harcolhatja ki az elődöntőbe jutást.

Midtjylland (dán) - Győr 18.30
Tv: Digi Sport
hatharom-tipp:2

Három fordulót bonyolítottak le eddig a középdöntős szakaszban, és ezalatt a magyar bajnok három győzelmet aratott. Görbicz Anitáék a spanyol Itxako Navarra idegenbeli legyőzése után hazai pályán a dánokat és a címvédő Larvikot is legyőzték, és mivel született már meglepetés az 1-es csoportban - ami a magyar csapatnak kedvezett -  egy pénteki sikerrel kvalifikálnák magukat a sorozat elődöntőjébe.

Amorim és Löke az első meccsen parádézott

A dánok győri látogatásuk alkalmával tisztes ellenállásra késztették a Böhn-lányokat, akik egy 17-13-as félidő után 35-27-es győzelmet mértek ellenfelükre. A  Midtjylland egy győzelemmel és két vereséggel jelenleg a négyes harmadik helyén áll, amiből a skandinávok erőt meríthetnek, az a múlt héten aratott sikerük az Itxako felett. A tavalyi döntős legyőzése ugyan komoly fegyvertény, de az ETO két vállra fektetése azért közel sem lesz ilyen "egyszerű". Főleg annak tükrében, hogy Görbiczék a hétvégén szinte tökéletes játékot produkálva legyőzték a sorozat címvédőt, a Larvikot (31-22).

Karl Erik Böhn, a magyar csapat trénere  az ehfcl.com-nak adott nyilatkozatában azt mondta, nem lepte meg a dán csapat győzelme a spanyol felett, mert a Larvik mellett a másik északi alakulatot tartja a legnagyobb ellenfélnek. "Nem lepett meg a Midtjylland győzelme az Itxako felett, az viszont igen, hogy a spanyolok pontot szereztek a Larvik ellen" - mondta a norvég szakvezető. "A dánok megmutatták Magyarországon is, egy klasszikus,  gyors támadásokra építő csapatról van szó. Azon a találkozón sokáig partiban voltak velünk, és annak ellenére, hogy többször is megléptünk tőlük, rendre visszajöttek a meccsbe. A dánok nagyon jó kézilabdát játszanak, amelyet sokan szeretnek, de ennek ellenére arra számítok, hogy pénteken is nyerhetünk"

Ha Böhn tervei realizálódnak, az egyben azt is jelentené, hogy a magyar bajnok kvalifikálja magát az elődöntőbe, ami természetesen nem "lakattja jól" a kisalföldi gárdát. A Rába-parti sztárcsapat a 2006/2007-es szezon óta minden kiírásban eljutott legalább a legjobb négy közé, de a végső siker még várat magára.

Az egyetlen valamire való kérdés csupán az, hogy már Dániában sikerül-e ezt kiharcolni, 18:30-kor kezdődő élő szöveges tudósításunk segítségével megtudhatod!

A csoport eddig mérkőzései
február 3-4.
Midtjylland - Larvik 22-26
Itcako - Győr 26-28
február 12.
Larvik - Itcako 23-23
Győr - Midtjylland 35-27
február 18-19.
Midtjylland - Itxako 23-22
Győr - Larvik 31-22












 

A csoport állása
1-es középdöntő
1. Győri Audi ETO 3 3 0 0 94-75 6 p
2. Larvik 3 1 1 1 71-76 3 p
3. Midtjylland 3 1 0 2 72-82 2 p
4. Itxako Navarra 3 0 1 2 71-74 1 p