London 2012

Barta Nóra vasárnap javíthat

  • MTI
megosztom

Barta Nóra nem jutott be a 18 versenyzőt felvonultató pénteki középdöntőbe, így olimpiai kvótát sem sikerült szereznie csütörtökön a londoni kvalifikációs Világkupa-viadalon, a 3 méteres egyéni műugrásban.

A brit fővárosban zajló Vk-n a szám korábbi kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese – amint azt Gémesi László, a honi szövetség főtitkára az MTI-nek a helyszínről elmondta - a 29. lett 254 ponttal. A másik magyar induló, Gondos Flóra egy hellyel végzett előrébb, 259 pontot gyűjtve.

"Sajnos egy-egy rontás és egy-egy gyengébb ugrás is becsúszott, ezért kerültek a reméltnél hátrébb mindketten az amúgy roppant nívós, összesen 47 indulót jegyző mezőnyben" – összegzett a főtitkár.

A nyári ötkarikás játékokra a mostani Világkupa egyéni számainak első 18 helyezettje szerezhet "egyenes ági" indulási jogot, illetve akinek nem sikerül a középdöntőbe kerülés, a viadal zárónapján, a vasárnapi kvalifikációs pótnapon még javíthat. Így a csütörtök mindkét magyar szereplője is.

A történtek után a szakvezetés visszaléptette a versenytől a Gondos Flóra és Reisinger Zsófia alkotta szinkronműugró párost, amelynek szombaton lett volna jelenése, éppen azért, hogy immár mind a négy magyar – az említettek mellett még a toronyugró Kormos Villő is - teljes mértékben a vasárnapi egyéni viadalra összpontosítson, ahol még megszerezhető az egyelőre hiányzó olimpiai kvóta.

megosztom