Premier League

A Chelsea ezúttal a Norwich otthonában veszített pontokat

Újabb csalódásnak számító eredményt (0-0) ért el a Chelsea a Norwich otthonában a Premier League 22. fordulójában.



André Villas-Boas ezúttal kezdőként adott helyet Fernando Torresnek, mellette Sturridge és Mata kapott helyet a Chelsea támadósorában. Malouda ismét csak a kispadon kezdett, csakúgy mint a hosszú sérüléséből visszatérő Essien.

Csendesen telt a mérkőzés első tíz perce, majd a hazaiak előtt adódott óriási helyzet: Morison adott remek labdát Holtnak, aki 20 méterről lőtt a bal alsó sarok mellé. Az első londoni helyzetre egészen a 27. percig kellet várni, ekkor Torres csavart külsővel kapura, de Ruddy remek mozdulattal kitolta a jobb sarokba tartó labdát. Tíz perccel az első félidő vége előtt Johnson lőtt kapura távolról, de Cech védeni tudta a megpattanó labdát.

Egy szerencsétlen sérülés is nehezítette a londoniak helyzetét a félidőben: Lampard helyett Maloudának kellett beállni a 36. percben.

A félidő hajrájában Mata kétszer is megszerezhette volna a vezetést, de ez nem sikerült neki, így maradt az első 45 perc után a gólnélküli döntetlen.

A fordulás után is folytatódtak a Chelsea rohamai: egy óra elteltével Fernando Torres szokásához híven kihagyta a kihagyhatatlant, 8 méterről szemből a kapu mellé lőtt. Nem sokkal később lőtt Mata bal oldalról lőtt, Ruddy szögletre rúgta ki a lövést. A 81. percben ismét a spanyol játékos lőtt fordulásból, de a hazaiak kapusa újabb bravúrral tolta ki a lövést. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Malouda lövése hagyta el a bal kapufa mellett a játékteret.

A Chelsea becsülettel nyomott a találkozó hajrájában, de igazi nagy helyzetet nem sikerült kidolgoznia, így maradt a vendégeknek csalódást jelentő 0-0-s döntetlen.

Premier League
22. forduló
Norwich City-Chelsea 0-0