Olimpia 2012

Névadó szponzort keresnek a központi stadionnak

  • VNA

A központi stadion olimpia utáni átépítéséhez szüksége van a pénzre a londoni szervezőknek, így értékesíteni szeretnék annak névhasználati jogát.

A londoni Olimpiai Stadion fogalma lehet, hogy csak négy hónapig létezik majd, a brit főváros olimpiájának szervezői ugyanis az utóhasznosítás során névadó szponzort keresnek a létesítményhez. A paralimpia szeptember 9-ei záróünnepsége lehet az utolsó olyan sportesemény, amelyet még az Olimpiai Stadionban rendeznek meg, ezt követően nagy eséllyel átnevezik a létesítményt.

A névhasználati jogot azért tervezi eladni a londoni szervezőbizottság, mert szüksége van pénzügyi forrásokra ahhoz, hogy a stadion 80.000-es kapacitását az előzetes terveknek megfelelően a 2012-es nyári játékok után lecsökkentsék 60.000-re. Korábban még arról volt szó, hogy a West Ham United labdarúgó csapata veszi át a stadiont, de októberben különböző jogi indoklások alapján végül ezt a lehetőséget elvetették. A lehetséges névszponzoroktól 5-99 éves időtartamra vonatkozóan várják az ajánlatokat.