Biatlon

Biztossá vált a Világkupa-nyitány Östersundban

  • VNA

A hó hiánya ugyan több téli sportág novemberi versenyprogramját is átírta, de úgy tűnik, a biatlonosok számára nem lesz gond a svédországi Világkupa rajt során.

Östersundban rajtolhat idén a biatlonsook VK-sorozataJelenleg Észak-Európában is jóval kevesebb hó van, mint az év hasonló időszakában, de a biatlon Világkupa sorozat ettől függetlenül vélhetően gond nélkül útjára indulhat. A svédországi Östersundba tervezett november 30-ai rajt előtt természetesen a szervezők már gőzerővel dolgoznak a pályák építésén, ami hó hiányában különösen nehéz feladat. „Jelenleg nincsen havunk, de a korábban elkészített és azóta is megfelelő körülmények között tárolt műhó mennyiség elegendőnek tűnik a versenyekhez. Nem lesz gond a Világkupa versenyekkel, a stadion területe már most is várja a versenyzőket” - nyilatkozta a helyi szervezőbizottság szóvivője, Patrik Jemteborn.

A helyiek olyannyira magabiztosak, hogy a november utolsó hétvégéjén szintén svédországi Idre-be tervezett - ám a hóhiány miatt veszélybe került - IBU Kupa versenyeit is szívesen átvállalnák, amennyiben erre szükség lesz. A napokban közzétett információk alapján a 2017-es vb-re pályázó svédországi helyszín a rendkívül sikeres 2008-as világbajnokság megrendezése alkalmával már bizonyított, így a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) illetékesei egyelőre nem aggódnak különösebben az ottani körülmények miatt.