U15-ös válogatott

Szlovákiában nyerték első nemzetközi mérkőzésüket Hursánék

megosztom

A nyári Jonatán Kupán diadalmaskodó együttes tagjai első nemzetek közti mérkőzésüket játszották le, a szlovákok elleni találkozóra Dunajska Luznán került sor.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a találkozó első gólját a mieink szerezték, a 9. percben Popov talált a kapuba. A házigazdák nem sokkal később egyenlítettek, ám Hursán a 31. percben visszaszerezte az előnyt, ami azonban nem tartott ki a szünetig - félidőben döntetlen, 2-2 volt az állás. A fordulás után egy percre sem volt szükségünk a harmadik gól megszerzéséhez, ismét Hursán volt eredményes, ezzel 3-2-re megnyertük az összecsapást.

"Játékosaim első mérkőzésüket játszották külföldön, és egy idegen környezetben, egy rendkívül pörgős mérkőzésen fantasztikusan helyt álltak, minden elismerésem az övék - mondta Korolovszky György szövetségi edző. - Akár három-négy góllal is nyerhettünk volna, köszönhetően annak, hogy játéktudásban, játékintelligenciában egyértelműen fölényben voltunk, míg a szlovákok inkább a motorikus képességek terén járnak előttünk. A futballisták egy egészen más iramú mérkőzést játszottak, mint itthon saját csapataikban, rengeteget kellett futniuk, küzdeniük, éppen az ilyen mérkőzéseken lehet a legtöbbet fejlődni. Néhány játékost külön is kiemelnék, a kétgólos Hursán György mellett a rengeteget futó Korozmán Kevis és Pávkovics Bence, valamint a szintén nagyot küzdő Forgács Péter és Dudás Richárd egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtott."

megosztom