Magyar válogatott

Több mint 2 millióan néztek bele a magyar-finn meccsbe

  • MTI

Ismét kiemelkedő nézettséget hozott az m1 csatorna futballközvetítése a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerdai tájékoztatása szerint.

A válogatott mérkőzések nagy nézettséget hoztak a köztévének

A Távirati Irodához eljuttatott közlemény kitér rá, hogy több mint kétmillióan kapcsoltak a közszolgálati csatornára kedden este a Magyarország-Finnország Európa-bajnoki selejtezőre.

"Az AGB Nielsen hivatalos mérése szerint a közvetítést 733 ezer néző követte végig figyelemmel, többen, mint a korábbi, ebben a sorozatban általunk közvetített Eb selejtezőket. A nézőszám a mérkőzés második félidejében volt magasabb, ekkor már minden ötödik néző az m1-et választotta. Az Eb-selejtezős mérkőzés legfontosabb perceit körülbelül 950 ezren nézték egyszerre" - olvasható az MTVA tájékoztatásában, amelyből kiderül, "a meccs átlagos közönségaránya a felnőttek körében 16,2 százalék volt, és a 18-49 éveseknél is kiemelkedő, 14,2 százalékos részesedést ért el.

Az MTVA leszögezte, készen áll arra, hogy a jövőben is közvetítse a futballválogatott mérkőzéseit. A nemzeti együttes utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén, kedden este a Puskás Ferenc Stadionban gól nélküli döntetlent játszott Finnországgal.