NHL

5-1-es vereséggel tért vissza a Winnipeg Jets az NHL-be - videó

A Winnipeg Jets, az Atlanta Thrashers jogutódjaként vasárnap késő este kezdte meg 2011-2012-es szezonját, rögtön egy másik kanadai csapat, a Montreal Canadiens vendéglátójaként. A winnipegi drukkerek elözönlötték a csarnokot, és a csúfos vereség (1-5) ellenére végigülték a találkozót, majd a meccs lefújását követően állva tapsolták meg a hazai játékosokat - 15 évet vártak arra, hogy az NHL visszatérjen otthonukba.

Winnipeg Jets-Montreal Canadiens (1-5) NHL-mérkőzésen Brian Gionta (Montreal Canediens) és Andrew Ladd ütköznek
Egészen hihetetlen. Barrie-ben, ha kikaptunk, a nézők már a második harmad során távoztak a lelátókról. A vereség ellenére hallani, átélni ezt az éljenzést, ez azt mutatja, hogy a szurkolóink velünk vannak, az eredményektől függetlenül, és ez nagyon jó érzés” - nyilatkozta a Jets újonca, Mark Scheifele.

A Canadiens 5-1-es győzelméhez nagyban hozzájárult a vendégek kapusa, Carey Price, akit csupán Nik Antropov tudott mattolni egy kapu előtti tumultust követően, azonban a hazai közönségnek ez is elegendő volt ahhoz, hogy tombolni kezdjen. A montrealiak ezt követően azonban tettek róla, hogy lehalkítsák a nézőket, három gólt is lőttek 8 perc alatt, mellyel kialakították az 5-1-es végeredményt a harmadik harmad 13. percére. Price végül 30 védéssel zárta a mérkőzést, míg hazai részről Ondrej Pavelec 22 kísérletből csupán 17-et hárított.


Edmontonban is elkezdődött az új idény. Az Oilers a szezont két győzelemmel kezdő Pittsburgh Penguinst fogadta a szezonnyitón, és a kanadai csapat fiatal játékosainak érdeme, hogy végig partiban voltak a szezon egyik legnagyobb esélyesével. Kris Letang révén már a 4. percben vezetést szereztek a vendégek, ami az 56. percig kitartott: ekkor azonban a tavalyi és az idei 1/1-es, nevezetesen Taylor Hall és Ryan Nugent-Hopkins játszottak össze, és utóbbi góljával kiegyenlítettek. Nugent-Hopkins ezzel azon kevés játékosok közé írta be a nevét, akik rögtön első NHL-es mérkőzésükön betaláltak.

A kapusok tettek róla, hogy több gól már ne essék a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem, úgyhogy szétlövésekre került sor, melyet Jordan Eberle és Ales Hemsky találataival 2-1-re megnyert az Oilers, és ezzel bezsebelte a két pontot a kanadai csapat.

NHL
Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 1-5
Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 2-1 szétlövéssekkel