Serie A előzetes

A Milan lesz a Juventus első valódi értékémérője

A Serie A hatodik fordulójában nyolc mérkőzést rendeznek vasárnap. Közülük egyértelműen kiemelkedik az esti rangadó, a Juventus-Milan mérkőzés, amelyen a Zebrák ebben a szezonban először mutathatják meg egy igazi nagy ellenféllel szemben mire képesek. A Laziónak volt már ilyenre lehetősége, de még kisebb együttesekkel sem nagyon bírt, kérdéses a Fiorentina otthonában mire megy. Az Udinese ugyanúgy az élmezőny tagja, ahogy az előző szezonban is volt, a Bologna ellen pedig megszilárdíthatja a pozícióját.

Juventus-Milan
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: X
A hazaiak vezetőedzőjének, Antonio Conténak igazán jó dolga van, hiszen Iaquinta kivételével mindenkire számíthat. Az persze kérdéses, hogy kit vet be, de valószínű, hogy a Catania ellen kipróbált és megbukott Elia helyett újra a kevésbé technikás, de kitartó, alázatos és gyors Pepének szavaz majd bizalmat a bal szélen, középen pedig az eltiltásából visszatérő Vucinicet és Matrit veti be (pedig Quagliarella valószínűleg mindkettőjüknél többre képes). A vendégeknél Massimo Allegri sokkal többet vakarhatja a fejét, bár valószínűleg egyre jobban hozzászokik Mexés, Boateng, Robinho, Gattuso, Ambrosini és Pato hiányához. Ráadásul Ibrahimovicot újra bevetheti bajnokin is, és a svéd már a BL-ben is eredményes volt tizenegyesből a Plzen ellen.

Mirko Vucinic lő kapura Luca Antonini és Gialuca Zambrotta mellett a Milan-Juventus Berlusconi Kupa-mérkőzésen 2011 augusztusában a San Siróban

A Juve új stadionjában még veretlen, de eddig csak a Parmát és a Bolognát kellett vendégül látnia, úgyhogy nagy varázserőt még nem tulajdonítanánk az Arenának. Ráadásul az előző szezonban a két csapat mindkét mérkőzését az aktuális vendég nyerte, a Milan 1-0-ra győzött, akkor még az Olimpiai Stadionban. A piros-feketék védelmének tavalyi teljesítménye (20 kapott gól nélküli meccs) azt sejtetné, hogy nem sok találatra számíthatunk, de ebben a szezonban eddig csak egyszer úszták meg gól nélkül a Serie A-ban, úgyhogy semmiképp nem jósolnánk 0-0-s végeredményt.

Udinese-Bologna
15:00
hatharom-tipp: 1
A Juventus mellett az Udinese maradt még veretlen az idei bajnokságban, és meglepő lenne, ha ez megváltozna. A Bologna ugyanis négyből háromszor kikapott, igaz, épp a Juve ellen tudott kiharcolni egy döntetlent. Di Natale a hazaiak szinte minden mérkőzésén lőtt gólt, úgyhogy ezúttal is várhatunk tőle egyet-kettőt, főleg, hogy a vendégeknél sérülés miatt le kell váltani a kezdőkapust, Gillet-t, és egyébként is sok hiányzó van a védelemben.

Fiorentina-Lazio
15:00
hatharom-tipp: X
Egyelőre úgy tűnik, hogy hiába az erősítések a Lazio csatársorában, nem tudták jól kezdeni az idényt. A bajnokságban eddig egy győzelmük van két döntetlen és egy vereség mellett, az Európa Ligában pedig a Vaslui elleni kínos döntetlenjük után csütörtökön kikaptak a Sportingtól Lisszabonban, pedig igencsak erős csapattal álltak ki. A hazai pályán eddig kettőből kettőt nyerő és Nápolyban is döntetlent elérő Fiorentina még a térdsérülés miatt hiányzó Gilardino nélkül sem lesz kellemes ellenfél, főleg, hogy gólt kapni egyáltalán szeretnek, eddig három mérkőzésen is hibátlanul védekeztek. Hazai pályán pedig különösen jól megy a Violáknak a Sasok ellen, a legutóbbi öt meccsükből hármat megnyertek, igaz, az előző szezonban épp vendéggyőzelem született Firenzében.

További mérkőzések
Serie A, 6. forduló
Novara-Catania 12:30
hatharom-tipp: X
Cesena-Chievo 15:00
hatharom-tipp: X
Lecce Cagliari 15:00
hatharom-tipp: 1
Palermo-Siena 15:00
hatharom-tipp: 1
Parma-Genoa 15:00
hatharom-tipp: 2