London 2012

Kovács István szerint akár 6-8 aranyérmünk is lehet

  • MTI
megosztom

Kovács István, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja szerint a pekingi teljesítményénél mindenképpen jobban kell teljesítenie a magyar küldöttségnek a jövő évi londoni nyári játékokon.

Az olimpiai bajnok, amatőr és profi világbajnok korábbi ökölvívó a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy szerinte a 2008-as egy rosszul sikerült verseny volt magyar szempontból, s azt "túl tudjuk és túl is kell szárnyalni".

"Én egy 120-130 fős induló csapattal elégedett lennék, de nem csak az indulók létszáma fontos, hanem az is, hogy ebből a 120-130 főből legyen legalább hat-nyolc aranyérem-esélyes sportolónk - mondta a londoni olimpiát előkészítő bizottság vezetője. - Lehet egy nagyon fényes olimpiánk, akár hat-nyolc aranyéremmel, de az is lehet, hogy Pekingnél alig valamivel jobb eredményt érünk el."

Az esélyesekkel kapcsolatban azon véleményének adott hangot, hogy a kajak-kenusoktól is többet lehet remélni a pekinginél, de többek között sportlövészetben, ökölvívásban és cselgáncsban is lehet aranyérmese Magyarországnak, s az úszóktól is vár aranyat a sportvezetés. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy senki ne várjon olyan sikereket, mint Pekinget megelőzően:

"A londoni olimpia még nem arról fog szólni, amit a magyar sportszeretők elvárnának, vagy amit megszoktak a korábbi olimpiákon. Nem lesz aranyeső és nem leszünk ott a világ közvetlen élvonalában sem."

Kovács István a csapat leendő öltözékéről elárulta, hogy már biztosan Magyarország és nem a Hungary felirat díszeleg majd rajtuk.

megosztom