Magyar válogatott

Dzsudzsák hiánya miatt Egervárinak változtatnia kell a játékon

  • MTI

Azzal, hogy Dzsudzsák Balázs az orosz bajnokság hétvégi fordulójában kulcscsonttörést szenvedett, újabb meghatározó játékosát veszítette el a svédek elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott, Egervári Sándornak ezért várhatóan változtatnia kell majd az előre elképzelt taktikán.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya."Meglepően pechesek vagyunk ebben az évben a sérüléseket illetően, ugyanis már az ötödik meghatározó játékosát veszítette el a csapat - nyilatkozta a szövetségi kapitány hétfőn, a nemzeti csapat találkozóján, a telki edzőközpontban. - Balázs speciális poszton játszott, gyors játékos, aki a védelem mögé tud kerülni, hozzá hasonló képességű futballistánk nincs. Kicsit másképp kell majd alakítanom a játékot annak érdekében, hogy eredményesek legyünk."

"Persze lesz majd egy ellenfél is a pályán, de azt kell mondjam, ha többet lesz nálunk a labda, és sikerül az ellenfél védőharmadában lennünk, akkor elmondhatjuk, hogy sikerült megvalósítanunk az elképzelteket - tette hozzá a szakember. - Bizakodó vagyok, hogy azok a játékosok, akik pályára lépnek, bizonyítani fogják, hogy lehet rájuk számítani akár az elkövetkezendő években is."

A szakember Dzsudzsák mellett sérülés miatt nem számíthat Gera Zoltánra, Vermes Krisztiánra, Szalai Ádámra, de eltiltás miatt Juhász Roland és Vanczák Vilmos sem léphet pályára pénteken 19:45 órától a Puskás Ferenc Stadionban. Egervári ugyanakkor elmondta: a válogatott álma továbbra is a második hely megszerzése a csoportban, ezt pedig csak akkor érheti el, ha begyűjti a három pontot.

A védőhiányt Korcsmár Zsolt, a norvég Brann Bergen légiósa oldhatja meg, a fiatal játékos az Izland elleni 4-0-s győzelem alkalmával hiba nélkül játszott. A Puskás Ferenc Stadionban vélhetően többször is találkozik majd a svédek világklasszis támadójával, Zlatan Ibrahimoviccsal:

"Igazából az ő játékát mindenki ismeri, a labdával kiváló, ráadásul fizikailag is rendkívül erős. Ugyanakkor rajta kívül is sok olyan játékosa van a svéd csapatnak, akik el tudják dönteni a mérkőzéseket - mondta Korcsmár, aki hétvégi bajnokiján ugyan rúgást kapott a bokájára, ennek ellenére teljes erőbedobással tud készülni az Eb-selejtezőre. - Azt hogy nyerünk, nem tudom garantálni, de abban biztos vagyok, hogy a szívünket, lelkünket ki fogjuk tenni a pályára, és egy olyan felfogással, mint az izlandiak ellen, akár itthon tarthatjuk a három pontot is." A válogatott legrutinosabb tagja a kapus Király Gábor, aki már többször is játszott a svédek ellen.

"Nagyon jó csapatmunkával, egységesen kell majd pályára lépnünk. Sajnos kicsit több a sérültünk, mint kellene, de a szövetségi kapitány mindig a legjobb tizenegyet küldi a pályára. Meg fogja találni azt a megoldást, amely sikeres lehet a svédek ellen" - fogalmazott az 1860 München portása.