London 2012

A Tour-győztes Evans kemény pályán rajthoz állna

  • MTI

A Tour de France kerékpáros körverseny győztese, az ausztrál Cadel Evans szívesen részt venne a jövő évi londoni olimpián, ám csak akkor fog elindulni a brit fővárosban, ha a pálya igazán kemény lesz, olyan, amelyen az ő stílusa igazán érvényesülni tud.

Ha kemény lesz a pálya, Evans rajthoz áll Londonban

A vasárnapi sikerével a Tour első ausztrál győztesévé vált 34 éves sportoló szerdán az ausztrál hírügynökségnek elmondta, hogy az ötkarikás szereplésének nem lehet akadálya az olimpia rajtja előtt nem sokkal véget érő 2012-es Tour de France, olyan pályán viszont nem vállalja a szereplést, amelyen nincs esélye a győzelemre.

"Nem tudom, hogy milyen útvonalon lesznek a londoni versenyek, ám ha fekszenek nekem, s megfelelően tudom képviselni az ausztrál színeket, akkor ott leszek. Amennyiben más típusú kerekesek számára lesz kedvezőbb a terep, akkor viszont nekik kell indulniuk" - nyilatkozta a 2009-es világbajnokság mezőnyversenyének győztese.

Evans történelmi Tour-sikerével kapcsolatban bevallotta, hogy még mindig nem fogta fel teljesen, mit is ért el, lassan ülepednek benne a történtek. Ugyanakkor nincs is ideje elmélkedni, mert az ünneplés, s egyéb hivatalos programok mellett ezen a héten már újra versenyezni fog.

Cadel Evans eddig három olimpián vett részt: 1996-ban és 2000-ben a hegyikerékpáros versenyeken indult, míg a 2008-as pekingi játékokon szerepelt az országúti kerekesek között, a mezőnyversenyben és az egyéni időfutamban is.