Európa Liga előzetes

Szivics biztos a Kecskemét sikerében

Mindhárom magyar csapat idegenben próbálja meg kiharcolni a továbbjutást az Európa Liga-selejtezőinek csütörtöki visszavágóin. A legelőnyösebb helyzetből a Ferencváros vág neki az összecsapásnak, míg a Paksnak és a Kecskemétnek bravúrra lesz szüksége. Tomiszlav Szivics, a KTE vezetőedzője ugyanakkor biztos együttese győzelmében, sőt, azt is megjósolta, hogy a sérüléséből felépült Tököli Attila két gólt fog szerezni.

Francis Litsingi (j, Kecskemét) és Jurij Logvinyenko harcol a labdáért az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén, amely 1-1-es döntetlennel zárult

A második számú európai kupasorozatban érdekelt klubjaink közül a legnehezebb helyzetben talán a Kecskemét van, amely egyrészt egy több ezer kilométeres utazás után lép pályára Kazahsztánban, másrészt várhatóan rekkenő hőség és fanatikus helyi drukkerek várnak rá, a háromórás időeltolódásról már nem is beszélve.

A hazai odavágón a története első nemzetközi kupamérkőzését játszó KTE hiába szerezte meg a vezetést (a 23. percben egy baloldali szabadrúgás után Bori beívelését Radanovics fejelte a hosszú sarokba), de a vége előtt fél órával Mané révén egyenlített az Aktobe (a csatár két-három csel után 18 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot). Újabb gólt már nem tudott szereni a nagyon elfáradó Kecskemét, így be kellett érnie a döntetlennel.

Ennek ellenére Tomiszlav Szivics vezetőedző biztos a sikerben: "Fogunk változtatni a taktikán, méghozzá azért, mert nyerni fogunk! Egy kudarc után (A Paks elleni vereség az NB I nyitó fordulójában - a szerk.) az erős emberek erős emberek kell, hogy maradjanak ahhoz, hogy sikert érjenek el. Nem nyertük meg a Szuperkupát, tulajdonképpen nem vertük meg az Aktobét, nem nyertünk Pakson, mi most fogunk nyerni! Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy ne nyerjünk negyedik meccsünkön!" - olvasható a szerb tréner nyilatkozata a kesport.hu-n.

Szivics Tököli Attiláról is szót ejtett: "Az első találkozót ki kellett hagynia, de a visszavágón pályára lép, és gondolom, két gólt rúgni is fog."

Az együttes játékosainak egybehangzó véleménye szerint a legfontosabb az, hogy a találkozó első húsz percét átvészeljék kapott gól nélkül, s ha ez sikerül, talán meglehet a továbbjutás.        

Az Aktobe futballistái ugyanakkor visszafogottan nyilatkoztak a visszavágó előtt: "Ez egy jó csapat. Látni, hogy erős légiósok játszanak náluk. Úgy gondolom, hogy előttünk áll egy érdekes, de ugyanakkor nehéz meccs. A Kecskemétet itt nem ismerik, ezért sorolják alacsonyabb osztályba. Magyarországon a szurkolók viszont fordítva gondolják" - mondta Szamat Szmakov.

"A Kecskemétet nem szabad leértékelnünk. Hiszen ők a Magyar Kupa győztesei, és ez nem véletlenül van így. Egyszerű, a szurkolóink közül sokan nem látták a játékukat, mi viszont láttuk" - vélekedett Emil Kenzsiszariev.

A televízióban a KTE selejtezőjét sem lehet figyelemmel követni, mert a DIGI Sport visszalépett a közvetítéstől.

A múlt pénteki sorsolás alapján a Kecskemét az orosz Alanyija Vlagyikavkazzal mérkőzhetne a 3. selejtezőkörben.

Európa Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:

Aktobe (kazah)-Kecskemét 17:00 (az első mérkőzésen 1-1)

 

 

 

Kapcsolódó cikkünk:
Ugyan vezetett a Kecskemét, mégis be kell érnie a döntetlennel