Európa Liga

Ugyan vezetett a Kecskemét, mégis be kell érnie a döntetlennel

Hiába szerzett Radanovics révén vezetést a története első nemzetközi kupamérkőzését játszó Kecskemét csapata, a második félidei gyengébb játéknak köszönhetően be kell érniük a döntetlennel.

Litsing Franci (j, Kecskemét) és Logvinyenko Jurij harcol a labdáért az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén a Kecskemét TE-ERECO - Aktobe FC (kazah) labdarugó összecsapáson Kecskeméten. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Ahogy azt várni lehetett, a magyar csapat bátran, offenzívan kezdte a találkozót. Tomiszlav Szivics csapatából hiányzott ugyan Tököli Attila, de a mérkőzés első harmadában ez egyáltalán nem látszott meg. A hazaiak a 23. percben megszerezték a vezetést: egy baloldali szabadrúgás után Bori beívelését Radanovics okos mozdulattal fejelte a hosszú sarokba (1-0). 

A gól után sem igazán változott a játék képe, igaz a 40. percben hatalmas kazah helyzet maradt ki. Ebala labdavesztése után az Aktobe csatára léphetett ki, de 13 méterről nem találta el az üres kaput. Az első 45 percben fölényben játszottak a hazaiak, de a sok helyzetből csupán egyet sikerült értékesíteniük.

A második játékrészben már kiegyenlítettebbé vált a találkozó, a kazah csapat egyre inkább átvette a kezdeményezést. A vége előtt fél órával Mané révén egyenlített az Aktobe: a csatár két-három csel után 18 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (1-1).

Innentől kezdve már nem volt annyi erő a Kecskemét csapatában, hogy újítani tudjon, a magyar alakulatnak szemmel láthatóan fizikai problémái adódtak.

A mérkőzés képe alapján az eredmény igazságosnak mondható, de az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt az Aktobe került kedvezőbb helyzetbe.

Európa Liga-selejtező
2. forduló, 1. mérkőzés
KECSKEMÉTI TE-AKTOBE (KAZAH) 1-1 (1-0)
Gólszerző: Radanovics (23.), ill. Mané (59.)
KTE: Németh G. - Alempijevics, Balogh B., Radanovics, Mohl - Bori, Ebala, Csukics (Szavics, 72.), Litsingi (Gyurcsó, 63.) – Foxi, Dosso (Simon A., a szünetben). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Aktobe: Szigyelnyikov - Logvinyenko, Primus, Kenzsiszarijev, Csicsulin - Avercsenko (Maletics, 71.), Hajrulin, Szmakov, Kosztics - Mane, Djilasz. Vezetőedző: Vladimir Mukanov.