Wimbledon

Serena Williams kiakadt a szervezőkre

  • VNA

Serena Williams megnyerte második találkozóját is Wimbledonban, majd pörölt egy jót a szervezőkkel, akik a centerpálya helyett egy alacsonyabb presztízsű pályára tették mérkőzését.

Serena Williams játszik Wimbledonban.
Csütörtökön gyengébb kezdés után, de végül magabiztosan (3-6,6-2,6-1) jutott túl második fordulós mérkőzésén a román Simona Halep ellen a korábbi négyszeres bajnok Serena Williams. A címvédőnek is számító amerikai játékos mérkőzése azonban ezúttal nem a centerpályák egyikén, hanem a kettes pályán került lebonyolításra, amit igencsak rossznéven vett Williams.

„Szeretnek bennünket - engem és Venust - a kettes pályára tenni, de nem értem, hogy miért. Erre a dologra még nem jöttem rá, de remélem, hogy egy napon megtudom az igazságot. A férfiak legjobbjai, Nadal vagy Djokovics sohasem kerülnek ki a külső pályákra. Mi ketten a nővéremmel többször nyertünk itt, mint a férfi mezőny legnagyobb része. Nem csinálok belőle nagy ügyet, de ha így megy tovább, akkor lehet, hogy előbb-utóbb ezt kell tennem" - füstölgött egy sort a mérkőzés után az amerikai. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy bár jelenlegi ranglistahelyezése ezt nem indokolná, de korábbi érdemeire való tekintettel a wimbledoni szervezők előrehozták őt a nyolcadik helyre a kiemelésben (ami Clijsters visszalépésével végül a hetedik pozícióra javult), ami jelzi, hogy elismerik őt a szervezők.

„Mérkőzések előtt úgy sincsen sok időnk a bemelegítésre. Azáltal, hogy ki kell mennem egy távoli pályára, legalább bemelegszenek a lábaim” - ironizált Williams a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy eddig a kettes pályán valamennyi meccsét megnyerte, így ez akár jó kabala is lehet a számára. A 29 esztendős amerikai játékos tavalyi wimbledoni győzelme óta mindössze négy mérkőzést játszott, hiszen több sérülés és betegség miatt közel egy évet ki kellett hagynia. Harmadik fordulós ellenfele az orosz Marija Kirilenko lesz majd, várhatóan szombaton - talán a center pályán...