Átigazolás

Nikola Mitrovics nem akart hosszabbítani Újpesten, ezért adták el

megosztom

"Ennél az üzletnél tehát a gazdasági érdekeket is figyelembe kellett vennünk, már csak azért is, mert ingyen igazolható játékosként érkezett hozzánk" - nyilatkozta Kovács Zoltán.

Ahogy arról beszámoltunk, Nikola Mitrovics a Videotonban folytatja a pályafutását. Az Újpest középpályása nem szerette volna meghosszabbítani szerződését a lila-fehérekkel, így érthető volt az eladása.

"Sportigazgatóként természetesen nem örülök a fejleményeknek, hiszen Nikola Mitrovics az Újpest FC egyik nagy értéke, aki példaértékű profi, és emberileg is közösségünk vezéregyénisége volt. Azt azonban el kell mondanom, hogy Nikola Mitrovics személyesen és menedzserén keresztül is jelezte, hogy nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését, így akkor ingyen távozhatott volna. Ezt azonban szerettük volna elkerülni, és mivel más, jobb ajánlatot nem kaptunk, így a klub igent mondott a Videoton ajánlatára. Ennél az üzletnél tehát a gazdasági érdekeket is figyelembe kellett vennünk, már csak azért is, mert egy évvel ezelőtt, szabadügynökként, vagyis ingyen igazolható játékosként érkezett hozzánk. Mostantól azon dolgozunk, hogy megpróbáljuk megtalálni a helyettesét, amire első körben július 15-ig van időnk – hiszen viszonylag korán kezdődik a bajnokság –, azonban a nemzetközi átigazolási határidő augusztus 31-én jár le. Természetesen minél hamarabb szeretnénk megoldani a pótlását" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató az ujpestfc.hu-nak.

megosztom