Wimbledon

Nadalnak nem tetszett a tető

  • VNA

Nem kedveli annyira a fedett pályás teniszt Rafael Nadal, így a szerdai mérkőzés sem volt ínyére, melyet a londoni esőzés miatt a fedett center pályán kellett lejátszania.

Nadalnak nem volt ínyére a fedett pálya

Hiába áldoztak nyolcvan millió fontot a wimbledoni tenisztorna szervezői arra, hogy eső esetén a center pálya fedetté alakítható legyen, mégsem tetszik mindenkinek az újítás. Az elsősorban a hagyományokra építő londoni tornánál persze már így is nagy eredmény ez a 2009-ben megvalósított technikai előrelépés, amely a szerdai – komoly esőzés által sújtott – napon megmentette a szervezőket.

A világelső és egyben címvédőnek számító Rafal Nadal is a tető alatt volt kénytelen lejátszani második fordulós mérkőzését, ami különösebben nem okozott nehézséget számára az amerikai Ryan Sweeting ellen (6-3, 6-2, 6-4). „Teljesen idegen volt számomra a fedett tető. A mérkőzés előtt azt mondták, hogy kinyitják majd a pályát, hiszen vége volt az esőnek, de aztán végül zárva maradt, mert újabb záport jósoltak. Ami persze sohasem jött meg” – szúrt oda egy kicsit a szervezőknek a spanyol játékos, aki nem igazán rajongott a csarnokká átalakított létesítményért.

„Nem volt feltétlenül rossz tapasztalat ez a számomra, de én inkább szeretek szabadtéren játszani, mint fedett pályán. Sokkal párásabb volt bent a levegő, ezért a pálya a megszokottnál csúszósabb volt számomra„– adott gyakorlati magyarázatot is Nadal, akire a következő körben Gilles Müller vár majd. A luxemburgi játékos akár veszélyes ellenfél is lehet, hiszen 2005-ben a második körben egyszer már legyőzte Wimbledonban a spanyolt.