Férfi kézilabda

Ancsin Gábor a Pick-Szegednél folytatja

A Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata leigazolta a kétszeres magyar bajnok Ancsin Gábort a német Rhein-Neckar Löwentől.

A hírt a szegedi egyesület hivatalos honlapján jelentette be. A 20 éves jobbátlövő Németországból tér haza, a 2010-2011-es szezonban kölcsönjátékosként -a Rhein-Neckar Löwen játékosa volt - a Friesenheim csapatát erősítette.

Ancsin a Békés megyei Kétsopronyban kezdett el játszani, 2005-ben igazolta le a Dunaferr együttese. A 2006-2007-es idényben mutatkozott be a felnőtt kézilabda NB I-ben. 2008-ban az Év ifjúsági játékosának választották meg hazánkban, 2009-ben szerződött a Löwen gárdájába.

"Ancsin Gábor két évre szerződtettük, örömmel tér haza, és játszik egy Bajnokok Ligájában szereplő csapatban. A szakemberek nagy tehetségnek tartják, nem véletlenül kapott újból meghívást a magyar férfi kézilabda-válogatottba. Gábor még a hétvégén bajnoki meccset játszik a Bundesligában, a Frisenheim ellenfele a Gummersbach lesz. Ancsin 31 meccset játszott a német élvonalban ebben az idényben, és a kétméteres kézilabdás 66 gólt szerzett" - nyilatkozta a Pick Szeged Kézilabda Zrt. igazgatója, Mezei Richárd a játékos szerződtetésével kapcsolatban.