Bajnokok Ligája

Még sosem játszottunk ilyen erős ellenféllel - Ferguson

A Manchester United menedzsere és játékosai is meghajoltak a Barcelona játéka előtt

A Barcelona 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjében. A Vörös Ördögök szakvezetője, Sir Alex Ferguson és a balhátvéd Patrice Evra is elismerte, hogy a katalánok jobban jászottak a Wembley Stadionban. A skót szakember ugyanakkor sikeresnek nevezte csapata szezonját, és attól sem tart, hogy a Barcelona örökre uralma alá hajtaná a világ labdarúgását.

"A jobb csapat nyert - kezdte az értékelést Evra. "El kell ismernünk a Barcelona teljesítményét. Annak ellenére, hogy a Manchester United játékosa vagyok, és mi mindig azért küzdünk, hogy a legjobbak legyünk a világon, ki kell mondanunk, hogy ezúttal a Barcelona volt a jobb. Egyelőre el kell fogadnunk, hogy az utóbbi négy évben ők voltak a világ legjobb csapata, mi pedig a másodikak. Mi is ismerjük egymást, de ők annyira tökéletesen játszanak együtt. Akárhányszor Messi megkapja a labdát, tudja, hogy Xavi, Pedro vagy Iniesta ott lesznek, ahol lenniük kell. Nehéz meccs volt, nagyon jól járatták a labdát" - zárta a mondandóját.

Sir Alex Ferguson gratulál Josep Guardiolának a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntő után a Wembley Stadionban 2011 májusában

Alex Ferguson, a United menedzsere szerint csapata minden tőle telhetőt megtett a mérkőzésen, de az ellenfél sokkal jobb volt.

"Remekül felkészültünk a mérkőzésre, és a lehető legközelebb kerültünk a Barcelona szintjéhez. Ennek ellenére meg tudtak minket babonázni a labdajáratásukkal, és valójában Messit egy pillanatra sem tudtuk semlegesíteni. Rooney gólja után elkaptuk a fonalat, és reméltem, hogy a második félidőben jobbak leszünk, de másképp alakult. Megpróbáltuk a saját játékunkat játszani, amennyire tudtuk. Emberfogással próbálkozni ostobaság lett volna, távol áll tőlünk az a stílus. Egy fantasztikus csapat győzött le minket, de azt reméltem, hogy jobbak leszünk ennél. Ők voltak a legerősebb együttes, amellyel valaha találkoztunk, nehéz az ilyen szinten játszó ellenféllel mit kezdeni" - nyilatkozta a szakember.

Sir Alex a vereség ellenére is elégedett a csapata idei teljesítményével, ami érthető, hiszen megnyerték az angol bajnokságot, elődöntőt játszottak a kupában, és a szezon legnagyobb eseményén, a BL fináléjában is ott voltak.

"Nagyszerű idényen vagyunk túl, de azért nem jó érzés kétszer eljönni a Wembleybe és kétszer kikapni (az előző vereséget a Manchester Citytől szenvedte el a United az FA-kupa elődöntőjében - a szerk.). Azt hiszem, bebizonyítottuk, hogy európai szinten is erős csapat vagyunk. Remek eredményeket értünk el, és a kontinens legjobbja győzött le minket, úgyhogy nincs miért szégyenkeznünk."

A skót szakembert a jövőről is faggatták az újságírók, egészen konkrétan arról, hogy szerinte a Barcelona mire lehet képes a következő években, és hogy meddig tud ennyire domináns lenni.

"A nagycsapatok is ciklusokban működnek, és a Barcelona most a csúcson van, ez nem kérdés. A kérdés az, hogy ezt meddig tudják fenntartani. Meglesz-e a megfelelő utánpótlásuk, amikor arra majd szükség lesz? A filozófiájuk arra épül, hogy meglegyen. De találhatnak-e majd egyszerre egy új Xavit, Iniestát vagy Messit? Nem hiszem" - vélekedett a kétszeres BL-győztes sikeredző.

Végül arra is kitért, hogy Dimitar Berbatovot miért hagyta ki a Manchester keretéből: "A kezdőcsapatomat könnyen összeraktam, inkább a cseréken gondolkoztam sokat. Túltöltöttem a padot középpályásokkal, mert úgy éreztem, azokon a posztokon kellenek leginkább a variációs lehetőségek. Hazardíroztam, és csak egy védőt ültettem le, ahogy csatárból is csak egyet választottam. Nehéz volt dönteni Berbatov és Owen között, de úgy gondoltam, hogy ha olyan valakire lesz szükség, aki az utolsó pillanatokban be tud kotorni egy gólt, akkor az inkább Michael lehet" - mondta Ferguson, aki cáfolta az újságírók értesülését, amely szerint a bolgár csatár megsértődött volna a döntésen, és elhagyta volna a stadiont. Állítása szerint ott volt a United öltözőjében a mérkőzés után.