NB II

Vince István lehet a Tatabánya edzője

  • MTI
Címkék:

A Tatabánya FC-ben ötven százalékos tulajdonjogot vásárolt a Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonosa, aki egyúttal a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kuratóriumának elnöke - jelentette be csütörtökön a város polgármestere és Mészáros Lőrinc a tatabányai sajtótájékoztatón.

A társaság NB II-es szereplés esetén ötvenmillió forintos támogatást ad a csapatnak, valamint övé a szakmai vezetés kijelölésének joga - tette hozzá Schmidt Csaba (Fidesz) polgármester.
Mészáros Lőrinc elmondta, a szakmai vezetést az akadémián dolgozó, korábbi 44-szeres válogatott tatabányai labdarúgóra, a Pilunak becézett Vince Istvánra bízná, aki vállalta a felkérést és jelenleg a részletekről egyeztetnek. A csapat neve Tatabánya FC marad.

Az önkormányzat évente 36 millió forinttal és a létesítményhasználattal támogatja a csapatot.
A Mészáros és Mészáros Kft. 100 főt foglalkoztató építőipari cég, idei tervezett árbevétele eléri a 4 milliárd forintot, huzamosabb ideje többszáz milliós eredményt ér el évente.

A Tatabánya FC-ből március elején lépett ki a negyvenkilenc százalékos tulajdonrésszel rendelkező Esti Reklám Kft., mert nem tudta finanszírozni a csapat fenntartását.
A Tatabánya a hetedik helyen áll az NB II Keleti csoportjában.