Bajnokok Ligája

Talán hiba volt Torresszel kezdeni - Ancelotti

A Chelsea menedzsere elismerte, Didier Drogba fantasztikusan játszott a második félidőben, Ferguson szerint formája ellenére a spanyol jó igazolás volt.

Ancelotti elsimerte, jobb volt az MU - Fotó: AFP

A Chelsea 2-1-re kikapott a Manchester Unitedtől az Old Traffordon, így kettős vereséggel, 3-1-es összesítéssel esett ki a Bajnokok Ligájából. Fernando Torresnek tovább tart a góliszonya, az 50 millió fontért vásárolt spanyol támadó csak szenvedett a pályán, aztán a második félidőben Didier Drogba váltotta. Természetesen Carlo Ancelottinak felvetették a sajtótájékoztatón, hogy hibát követett el, amikor a spanyol világbajnokot jelölte kezdőként a csapatba.

„Talán lehet, hogy hiba volt. De az ilyen típusú meccseken Torresszel a csapatban kezdünk ebben a szezonban, rá épül a taktika. Drogba fantasztikusan játszott a második félidőben, keményen küzdött, és gólt szerzett. Nehéz lesz felrázni a játékosokat, de tovább kell lépnünk, és a következő meccsre koncentrálnunk."

Ancelotti nem volt elégedetlen csapata teljesítményével, de elismerte, a sorsa már nem saját kezében van.

„Összességében nem nyújtottunk rossz teljesítményt, de a két mérkőzést figyelembe véve a United megérdemelte a továbbjutást. Kiegyenlített csata volt, pedig emberhátrányba kerültünk. Tíz emberrel is egyenlítettünk, de ez sem volt elég. Nem gondolkozok a jövőmön, dolgozok, nem rajtam múlik, hogy itt maradhatok-e.”

Természetesen Sir Alex Ferguson boldog volt a találkozó után, mivel csapata kettős győzelemmel jutott túl a Chelsea-n.

„Remekül játszottunk egy nagyon jó Chelsea ellen, bár Drogba góljához a mi védelmi hibánk is kellett. A találkozó remek reklám volt a Premier League-nek, és megmutatta, hogy az angol csapatok mindig jól teljesítenek Európában. Tudtam, hogy ha ennyi pénzért leigazolták Torrest, akkor játszatni is akarják. Sokan azt gondolták, Drogba kezdeni fog, de én sejtettem, hogy nem így lesz. Senki nem kritizálhatja Ancelottit Torres miatt, jó igazolás volt. Nincs most formában, de még fiatal és sok szezon áll előtte.”

A találkozó összefoglalója