Olimpia 2012

Kész a falu első épülete

  • MTI
megosztom

Elkészült a jövő évi, londoni nyári játékok olimpiai falujának első épülete.

"A falu a játékok szíve, a messzi távolból érkezett olimpikonok itt találnak otthonra. Londonban valóban nyugodt körülmények között készülhetnek majd, hogy valóra válthassák álmaikat" – értékelte a látottakat Denis Oswald, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs testületének vezetője, az immár nyolcadik londoni helyszínbejárás alkalmával.

Az év végéig további tíz épületet húznak fel a házigazdák. A sportolóknak és edzőiknek otthont adó komplexum a versenyek után Kelet-London egyik korszerű lakótelepévé alakul át.

Az olimpiai falu parkosított zöldövezetben, az Olimpiai Parkban, a versenyszínhelyek közvetlen közelében található, így a sportolók akár gyalog is megközelíthetik majd a küzdelmek színterét.

Az együttműködést felügyelő testület tagjai - a Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint - megtekintették az elkészült nyolcvanezres Olimpiai Stadiont és a hatezres kerékpáros pályát is.

"A létesítmények csodálatosak, a tervezők és a kivitelezők minden elismerést megérdemelnek" - lelkendezett Denis Oswald.

London a jövő júliusi megnyitóig 42 tesztversenynek ad majd otthont.

megosztom