Európa Liga

Hajnalék idegenben, Juhászék otthon buktak el

Hajnal Tamás és Juhász Roland csapata is vereséget szenvedett, de míg a középpályás gólpasszt adott, addig Juhász csúnyán beragadt az Ajax harmadik gólja előtt.

Harnik öröme - Fotó: AFP

Az Anderlecht-Ajax összecsapáson Juhász Roland kezdőként lépett pályára a hazai csapatban. Az első komolyabb lehetőség Suarez előtt adódott, a brüsszeli csatár lövését azonban védte a vendégek kapusa. A 32. percben aztán egy szöglet után Alderweireld emelkedett az öt és felesen, és könnyedén bólintott a hazaiak kapujába.(0-1) Juhász Roland próbált fejjel válaszolni a másik oldalon, de a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. A félidőben így 1-0-s vendégelőnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elején az Anderlecht előtt adódott nagy lehetőség: Gillet fejelt közelről kapu mellé. Az 59. percben Proto rosszul mozdult ki a kapujából, Eriksennel ütközött, de a vendégek játékosa továbbvitte a labdát, amit már csak az üres kapuba kellett bombáznia.(0-2) A 65. percben tovább növelhette volna előnyét az Ajax, de Proto ezúttal nagy bravúrt bemutatva hárítani tudott. Két percre rá újabb gólt szereztek a vendégek, a hazaiak ugyanis lesre állítással próbálkoztak, de Juhász Roland csúnyán beragadt, így El Hamdaoui nem kapta lesen a labdát, amit simán a kapuba lőtt. Ezzel 0-3 lett az eredmény, ami meg is maradt a végéig, ezzel az Anderlecht kínos hazai vereséget szenvedett.

A Benfica-Stuttgart találkozón Hajnal Tamás is a kezdőcsapatban kapott helyet, és az első félidőben nagyon harcosan futballozott a középpályán. A 21. percben aztán Hajnal egy csodálatos hosszú labdát ívelt saját térfeléről a megiramodó Harnik elé, aki pimaszul átemelte a vendéglátók kapusát. (0-1) Gyönyörű volt a gólpassz és a befejezés is. A 42. percben Coentrao játszott el egy 11-est, amiért csak sárga lapot kapott a játékvezetőtől. A hosszabbításban még a Benfica előtt adódott lehetőség egy sarokrúgás után, ez azonban kimaradt, így maradt félidőben az 1-0-s vendégvezetés. A 63. percben Elson állt Hajnal helyére a vendégeknél. A 70. percben egy középre ívelés után lepattant a labda a 16-oson belül, amit Cardozo szép mozdulattal a kapuba vágott, ezzel egyenlítettek a hazaiak. (1-1) Ekkor lendületbe jött a Benfica, és meg is fordította a találkozót: a 81. percben Jara ívelte át a kapust, aki a felső lécre tolta a labdát, ami a gólvonal mögé esett, a bíró azonban csak akkor jelzett gólt, amikor Cardozo bevetődve a kapuba gyömöszölte azt.(2-1) Elson még növelhette volna a vendéglátók előnyét, de szabadrúgása a kapufáról a mezőnybe pattant vissza. Ezzel maradt a 2-1-es hazai siker.

Kiegyenlített első félidőt hozott a Napoli-Villareal összecsapás, a hazaiak valamivel többet támadtak, de Cavani kisebb lehetőségein kívül más nem történt a szünetig. A mérkőzés képe ezután sem változott, a legnagyobb lehetőség a 89. percben adódott Valero előtt, ám De Sanctis védeni tudott, ezzel maradt a 0-0-s döntetlen.

A Lech Poznan-Braga találkozón az egykori zalaegerszegi Rudnevs döntötte el a mérkőzést a hazaiak javára (1-0).

Anderlecht (belga)–Ajax (holland) 0–3

Gólszerző: Alderweireld (32.), Eriksen (59.), el-Hamdaui (67.)

BATE Boriszov (fehérorosz)–PSG (francia) 2–2

Gólszerző: Renan Bressan (16.), Gordejcsuk (81.), ill. Mevlüt Erdinc (30.), Luyindula (89.)

Benfica (portugál)–VfB Stuttgart (német) 2–1

Gólszerző: Cardozo (70.), (81.), ill. Harnik (21.)

Besiktas (török)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–4

Gólszerző: R. Quaresma (37.), ill. Vukojevic (27.), Sevcsenko (50.), Yussuf Ayila (56.), Huszev (91. – 11-esből)

Lech Poznan (lengyel)–Braga (portugál) 1–0

Gólszerző: Rudnevs (72.)

Napoli (olasz)–Villarreal (spanyol) 0–0

Hajnal gólpassza a Benfica ellen


Anderlecht-Ajax 0-3

 

Rudnevs találata